FIFA 20: megváltozik a Juventus neve a játékban – hivatalos

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.07.16. 15:12
null
A Juventust Piemonte Calcionak fogják nevezni a FIFA 20-ban, miután szerződést kötöttek a Konamival (Fotó: PES)
Nem Juventusnak fogják nevezni a torinói klubot a FIFA 20 nevezetű videójátékban, mivel az EA Sports egyik fő riválisa, a Konami – amely a PES-t birtokolja – exkluzív szerződést kötött az olasz rekordbajnokkal.

 

A Juventust a FIFA 20-ban Piemonte Calciónak fogják nevezni, mivel a Pro Evolution Soccert (PES) birtokló japán cég, a Konami exkluzív szerződést kötött a torinói gárdával, amiben a klub nevéhez, mezéhez és címeréhez szerzett hivatalos licencet.

Az EA Sport közölte, hogy a játékosok neve és arca nem változik a népszerű játéksorozat következő részében, így nem kell attól tartania a rajongóknak, hogy Cristiano Ronaldót nem a saját nevén fogják megtalálni a játékban.

A PES nem először szánja el magát ehhez hasonló lépésre, az előző sorozatokban például a Barcelona stadionjára, a Camp Noura nem volt licence a FIFA-nak, de a legújabb játékban nagy valószínűséggel a Bayern München stadionja sem szerepel majd, mivel a Konami a Bayernnel is kontraktust kötött.

A Juventushoz hasonló eset eddig fordított helyzetben volt a gyakori, azaz a Konami nem birtokolta a licencet a csapatok vagy a játékosok nevéhez, így olyan alternatív megoldásokhoz nyúltak, hogy a Chelsea-t London FC-ként, míg mondjuk Didier Drogbát Doltraként nevezték el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik