FFT 2021.08.02 16:34 Frissítve: 2021.08.02 16:35

FFT: vihar a müncheni éjszakában, avagy a magyar „majdnem csoda”

A magyar válogatott a mérkőzést nem, a szurkolók szívét viszont megnyerte a 2014-es világbajnok németek elleni utolsó csoportmérkőzésen. A tábor a kiesés ellenére Marco Rossi és Szalai Ádám nevét skandálta.


Az időjárás mellett egyfajta politikai vihar is átsöpört az országon. Ha már az Európai Labdarúgó-szövetség nem engedte a szivárványszínű kivilágítást, a helyiek a városházát öltöztették ilyen színekbe, valamint a buszokat és a villamosokat tűzték tele a sokszínű zászlókkal, amelyekből az UEFA-önkénteseknek is jutott néhány. Szerencsére a fekete-piros-sárga és a piros-fehér-zöld zászlóból sem volt hiány, és a meccs előtti órákban jó volt látni, hogy a szurkolók nem keverték a focit a politikával: békésen sörözgető német és magyar drukkerek kölcsönösen tapsolták meg egymást egy-egy rigmus elhangzását követően.

Legalábbis azok a drukkerek, akik idejében megérkeztek, merthogy a helyi hatóságok az osztrák-német határnál ellenőrzés címszó alatt a magyarokat szállító vonatot és buszt is feltartóztatták, végül határozott magyar konzuli fellépés kellett ahhoz, hogy továbbengedjék azt a járművet, amelynek előbb a vámhatóság, majd a rendőrség állta útját.

A nem túl udvarias bánásmód a határ átlépése után is folytatódott, a bajor tartományi hatóságok nem engedélyezték a magyar szurkolók közös vonulását, ahogyan azt sem, hogy magyar konzulok jelen legyenek a stadionnál.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

2021.09.25 18:47:00

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fiolic ritkán látható nagy gólt lőtt, a hajrában Zaper döntött: újabb fontos három pontot szerzett az Osijek.

2021.09.25 15:37:22

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidő elején döntötte el a három pont sorsát a topolyai együttes.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.

2021.09.24 14:43:27

Minden más foci MALONYAI PÉTER

Volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni: sorozat a nyolcvanesztendős Mezey György életéről.