FFT: vihar a müncheni éjszakában, avagy a magyar „majdnem csoda”

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2021.08.02. 16:34
A magyar válogatott a mérkőzést nem, a szurkolók szívét viszont megnyerte a 2014-es világbajnok németek elleni utolsó csoportmérkőzésen. A tábor a kiesés ellenére Marco Rossi és Szalai Ádám nevét skandálta.

Az időjárás mellett egyfajta politikai vihar is átsöpört az országon. Ha már az Európai Labdarúgó-szövetség nem engedte a szivárványszínű kivilágítást, a helyiek a városházát öltöztették ilyen színekbe, valamint a buszokat és a villamosokat tűzték tele a sokszínű zászlókkal, amelyekből az UEFA-önkénteseknek is jutott néhány. Szerencsére a fekete-piros-sárga és a piros-fehér-zöld zászlóból sem volt hiány, és a meccs előtti órákban jó volt látni, hogy a szurkolók nem keverték a focit a politikával: békésen sörözgető német és magyar drukkerek kölcsönösen tapsolták meg egymást egy-egy rigmus elhangzását követően.

Legalábbis azok a drukkerek, akik idejében megérkeztek, merthogy a helyi hatóságok az osztrák-német határnál ellenőrzés címszó alatt a magyarokat szállító vonatot és buszt is feltartóztatták, végül határozott magyar konzuli fellépés kellett ahhoz, hogy továbbengedjék azt a járművet, amelynek előbb a vámhatóság, majd a rendőrség állta útját.

A nem túl udvarias bánásmód a határ átlépése után is folytatódott, a bajor tartományi hatóságok nem engedélyezték a magyar szurkolók közös vonulását, ahogyan azt sem, hogy magyar konzulok jelen legyenek a stadionnál.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik