nemzetisport.hu 2021.12.04 16:21 Frissítve: 2021.12.04 16:52

FFT: 10 nagy adminisztrációs hiba a futballban

Állítólag az adminisztráció megkönnyíti az életünket, de a futballból vett példák ezt nem mindig támasztják alá...


Ízelítő a gyűjteményből:

Moutinho, no-no!
A Tottenhamnek nincs szerencséje az igazolások körüli adminisztrációval. Amikor 2012 augusztusában Joao Moutinhót próbálta meg szerződtetni a klub, kiderült, azért nem lett üzlet, mert az FC Porto adminisztrációs hibát követett el a játékos szerződésében. És még volt, aki azt gondolta, a Tottenham okult abból, hogy 2011 januárjában Charlie Adam a Blackpoolnál ragadt, mert a klub két tulajdonosa egyszerre felejtette el bekapcsolni a telefonját. Nem csoda, hogy a klubok inkább még ma is faxot használnak.

Teljesítményfokozó pirulák
A futballvilágot sokkolta, amikor kiderült, hogy a CSZKA Moszkva duettje, Alekszej Berezuckij és Szergej Ignasevics elhasalt a doppingteszten. A klub azzal próbált védekezni, hogy játékosai megfázás ellen Sudafedet szedtek a Manchester Uniteddal játszott BL-mérkőzésük előtt, és ezt elfelejtették felírni az UEFA-nak benyújtott listájukra. Mindkét játékost eltiltották egy mérkőzésre, és javasolták nekik, hogy sűrűbben fújják az orrukat.

Megszökni Koreából? Minek?
Zavar lett úrrá Dél-Afrikában, amikor egy olasz újságíró azt állította, hogy négy észak-koreai játékos disszidált. A csapat sajtósa nem azt válaszolta, hogy „Ugyan már, Kim Dzsong Il rendszere szerethető…”, hanem elismerte, rosszul töltötték ki a nevezési lapot, és néggyel kevesebb játékost regisztráltak. Méghozzá azért, mert az utolsó tornán, ahová kijutottak, még minden csapat csak 18 játékost nevezhetett, azt hitték, ez még mindig így van.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

2022.01.24 23:54:29

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Eusébio mindig elismerően beszélt a magyarokról. Egy 1976-os interjúban Thékes Istvánnak elmondta, hogy Albert Flórián, Bene Ferenc, Mátrai Sándor és Mészöly Kálmán a hatvanas évek Benficájában is főszerepet kaphatott volna. Puskás Ferencről mint a nagy elődről szólt tisztelettel, s még Guttmann Bélát sem hagyta ki a sorból.

2022.01.24 14:53:55

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Az árnyékban lévő sportág legjobb magyar versenyzői kilenc vb- és hét Eb-címet nyertek eddig.

2022.01.24 16:11:45

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidőben rengeteg nagy helyzetet szalasztott el a Sepsi OSK, amely vereséggel kezdte 2022-t.

2022.01.21 21:09:49

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kézilabda Eb-n százával, ezrével sorjáztak a jó és a rossz döntések, a kedvező és a kedvezőtlen fordulatok. Így, hogy kiestünk, arra jutunk, hogy ennek sajnos így kellett lennie. Ezzel szemben, ha a, mondjuk, háromezer meghatározó tényezőből kettő másként alakul, sokan most azon ömlengenének – nem is ok nélkül –, hogy nagyon is rászolgáltunk a továbbjutásra.

2022.01.21 21:09:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Ki is volt 2021 legjobb futballistája? A France Football választottja, a FIFA díjazottja vagy az UEFA kitüntetettje? A sport szellemében talán ideje lenne rendezni az elismerések között is egy Szuperkupa-viadalt.