FFT: 10 nagy adminisztrációs hiba a futballban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.12.04. 16:21
Állítólag az adminisztráció megkönnyíti az életünket, de a futballból vett példák ezt nem mindig támasztják alá...

Ízelítő a gyűjteményből:Ízelítő a gyűjteményből:

Moutinho, no-no!
A Tottenhamnek nincs szerencséje az igazolások körüli adminisztrációval. Amikor 2012 augusztusában Joao Moutinhót próbálta meg szerződtetni a klub, kiderült, azért nem lett üzlet, mert az FC Porto adminisztrációs hibát követett el a játékos szerződésében. És még volt, aki azt gondolta, a Tottenham okult abból, hogy 2011 januárjában Charlie Adam a Blackpoolnál ragadt, mert a klub két tulajdonosa egyszerre felejtette el bekapcsolni a telefonját. Nem csoda, hogy a klubok inkább még ma is faxot használnak.

Teljesítményfokozó pirulák
A futballvilágot sokkolta, amikor kiderült, hogy a CSZKA Moszkva duettje, Alekszej Berezuckij és Szergej Ignasevics elhasalt a doppingteszten. A klub azzal próbált védekezni, hogy játékosai megfázás ellen Sudafedet szedtek a Manchester Uniteddal játszott BL-mérkőzésük előtt, és ezt elfelejtették felírni az UEFA-nak benyújtott listájukra. Mindkét játékost eltiltották egy mérkőzésre, és javasolták nekik, hogy sűrűbben fújják az orrukat.

Megszökni Koreából? Minek?
Zavar lett úrrá Dél-Afrikában, amikor egy olasz újságíró azt állította, hogy négy észak-koreai játékos disszidált. A csapat sajtósa nem azt válaszolta, hogy „Ugyan már, Kim Dzsong Il rendszere szerethető…”, hanem elismerte, rosszul töltötték ki a nevezési lapot, és néggyel kevesebb játékost regisztráltak. Méghozzá azért, mert az utolsó tornán, ahová kijutottak, még minden csapat csak 18 játékost nevezhetett, azt hitték, ez még mindig így van.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik