Eurofutball: zsinórban tizedszer lett bajnok Haaland és Szoboszlai korábbi klubja

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.22. 13:22
null
Egymás után tizedszer lett osztrák bajnok a Red Bull Salzburg (Fotó: FC Red Bull Salzburg/Fb)
A Red Bull Salzburg hazai pályán 2–1-re legyőzte a Sturm Grazot, ezzel két mérkőzéssel az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert, s zsinórban tizedik bajnoki aranyérmét gyűjtötte be. A ciprusi élvonalban pedig Lang Ádám csapata, az Omonia legyőzésével lett bajnok az Arisz Limassol, amely nem kiemeltként várja a Bajnokok Ligája selejtezőjének sorsolását, azaz, akár az FTC ellenfele is lehet.

A Salzburg hátrányból fordított és egy hajrában szerzett góllal nyert végül 2–1-re a Graz ellen, így behozhatatlan, hatpontos előnybe került a rivális előtt, s ezt a különbséget a Sturm már nem tudja ledolgozni hátralévő két mérkőzésén, így a Salzburg egymás után tizedszer, története során pedig 17. alkalommal nyerte meg az osztrák bajnokságot.



Az RB Salzburg közösségi oldalán pedig egy, a csapat kapitánya, Andreas Ulmer által aláírt „kikérőt” is adott az ünneplő szurkolóknak, hogy mentesüljenek a hétfői munkavégzés alól.





Cipruson is bajnokot avattak a mögöttünk hagyott hétvégén, hiszen az Arisz Limasszol az hazai környezetben 1–0-ra nyert a Lang Ádámot is soraiban tudó, a rájátszásbeli csoportjában utolsó helyezett Omonia Nicosia ellen, ezzel ugyancsak behozhatatlan előnyre tett szert a második helyezett APOEL-hez képest, s a két csapat épp egymás ellen zárja az évadot.

Az Arisz története első bajnoki elsőségét szerezte, s nem kiemelt helyről várja a Bajnokok Ligája selejtezőjének sorsolását, azaz adott esetben az FTC ellenfele is lehet.





BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
AZ 1. FORDULÓ MÁR ISMERT RÉSZTVEVŐI
KIEMELT LESZ:
FERENCVÁROS, Qarabag (azeri), Slovan (szlovák), Sheriff Tiraspol (moldáv), BATE (fehérorosz), FK Asztana (kazah), Olimpija Ljubljana (szlovén), Zrinjski Mostar (bosnyák), Maccabi Haifa (izraeli), Zalgiris Vilnius (litván), HJK (finn), Flora Tallinn (észt), Shamrock Rovers (ír), The New Saints (walesi), továbbá a török és a bolgár bajnok.
NEM LESZ KIEMELT: Lincoln Red Imps (gibraltári), KÍ (feröeri), Dinamo Tbiliszi (grúz), Raków Czestochowa (lengyel), Arisz Limassol (ciprusi), BK Häcken (svéd), Farul Constanta (román), Valmieras FK (lett), FC Ballkani (koszovói), Larne FC (északír), Hamrun Spartans (máltai), Swift Hesperange (luxemburgi), FK Sztruga (északmacedón) továbbá az albán és az örmény bajnok, valamint a BL-előselejtező győztese.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik