Eurofutball: tíz év után kupát nyertek, mégsem indulhatnak a nemzetközi porondon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.29. 23:20
null
Abdülkadir Ömür (balra) szerezte a Trabzonspor első gólját a kupadöntőben (Fotó: AFP)
A Trabzonspor 2–0-ra legyőzte az Alanyasport a Török Kupa szerda esti döntőjében, de az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szankciója miatt a következő idényben nem szerepelhet a nemzetközi kupaporondon.

 

A fináléban a bajnoki ezüstérmes Trabzonspor az első félidő derekán Abdülkadir Ömür góljával szerezte meg a vezetést, akit 2019 januárjában – amikor még csak 19 éves volt – a nemzetközi sportsajtó összeboronált a Liverpoollal. Majd a mérkőzés hosszabbításában, a 100. (!) percben a török bajnokság legutóbbi kiírásának gólkirálya, a 24 találattal záró norvég Alexander Sörloth alakította ki a 2–0-s végeredményt.

A Trabzonspor 2010 óta először, fennállása során kilencedszer hódította el a Török Kupát, de mivel az UEFA a pénzügyi fair play szabályainak megsértése miatt egy évre eltiltotta a nemzetközi kupaszerepléstől, a következő idényben nem indulhat az Európa-ligában.

Koszovóban a Prishtina nyerte meg a kupát, a döntőben 1–0-ra legyőzve az első osztály bronzérmesét, a KF Ballkanit. A győztes csapat két év után hódította el ismét a serleget, és augusztusban részt vehet az El előselejtezőjében.

TÖRÖK KUPA
DÖNTŐ
Trabzonspor–Alanyaspor 2–0

KOSZOVÓI KUPA
DÖNTŐ
FC Prishtina–KF Ballkani 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik