ESM: liverpooli betonfal, Lewandowski szórta a gólokat szeptemberben

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2019.10.08. 17:55
null
Robert Lewandowski elképesztő szeptembert zárt (Fotó: AFP)
Az Európai Sport Média (ESM) szervezet tagjai – köztük a Nemzeti Sport – az új idényben először, szeptemberben is megválasztották a hónap álomcsapatát.

 

Az álomcsapat védelme erősen az angol Premier League-ben éllovas Liverpool játékosaira épül, a „vörösöktől” három bekket is beszavaztak a szakírók a hét tétmeccsen nyolcszor kapituláló védelemből. A két szélső védő támadásban remekelt, Trent Alexander-Arnold egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett, Andrew Robertson ezt a teljesítményt egy assziszttal tudta felülmúlni.

A középpályán Kevin De Bruyne vitte a prímet, a Manchester City előző idényben sokáig sérüléssel küzdő karmestere egyszer volt eredményes, ám emellett négy gólt is előkészített.

A támadósorban Robert Lewandowski helye megkérdőjelezhetetlen, a legtöbb szavazatot kapó lengyel csatár egészen elképesztő hónapot zárt, klubjában az összes pályára lépése alkalmával betalált, hat meccsen nyolc gólt szerzett.

AZ ESM SZEPTEMBERI ÁLOMCSAPATA
Marc-André ter Stegen (FC Barcelona, 7 szavazat) – Trent Alexander-Arnold (Liverpool, 5), Virgil van Dijk (Liverpool, 5), Diego Godín (Inter, 4), Andew Robertson (Liverpool, 4) – Kevin De Bruyne (Manchester City, 9), Stefano Sensi (Inter, 6), Ángel Di María (PSG, 3) – Donyell Malen (PSV, 4), Robert Lewandowski (Bayern München, 12), Neymar (PSG, 4)

A voksoláson Magyarországot Murányi Domonkos, a Nemzeti Sport Online újságírója képviseli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik