ESM: három Real- és három City-játékos december legjobbjai közt

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.01.07. 11:30
null
Robert Lewandowski a maximális 13 jelölésből 12-t szerzett meg (Fotó: AFP)
Az Európai Sportmédia (ESM) szervezet tagjai – köztük a Nemzeti Sport – megválasztották december álomcsapatát. A legtöbb voksot – hasonlóan novemberhez – ezúttal is Robert Lewandowski kapta.

 

 

 

Robert Lewandowski ezúttal a novemberinél is több voksot kapott, az akkori tízhez képest ezúttal tizenkét szavazattal lett az álomcsapat kapitánya – összesen tizenhárom szerkesztőség voksol.

Az együttesben ugyanakkor a Manchester City és a Real Madrid dominál, az angol és a spanyol listavezető is három játékost „delegál”.

A középső középpályások közül négyen, Mason Mount (Chelsea) Kevin De Bruyne (Man. City), Thomas Müller (Bayern) és Casemiro (Real) is két-két szavazatot kaptak, ezért helyettük az Interben sokszor szárnyvédőként amúgy is a középpályás vonal magasságában szereplő Denzel Dumfries került be a harmadik helyre.

AZ ESM DECEMBERI ÁLOMCSAPATA
Thibaut Courtois (Real Madrid, 6 szavazat) – Trent Alexander-Arnold (Liverpool, 5), Rúben Dias (Manchester City, 5), Eder Militao (Real Madrid, 5), Joao Cancelo (Manchester City, 9) – Denzel Dumfries (Internazionale, 4), Hakan Calhanoglu (Internazionale, 8), Bernardo Silva (Manchester City, 5) Mohamed Szalah (Liverpool, 6), Robert Lewandowski (Bayern Munich, 12), Karim Benzema (Real Madrid, 4)

A Nemzeti Sport jelöltjei közül heten kerültek a csapatba. Utóbbi együttesből a középhátvéd Ben White (Arsenal), a középpályán De Bruyne és Ivan Rakitic (Sevilla), valamint a támadószélső posztján Raheem Sterling (City) nem kapott elég voksot másoktól.

A novemberi álomcsapatot ide kattintva megtekintheti!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik