Emberhátrányban győzött a Sepsiszentgyörgy

Vágólapra másolva!
2023.02.25. 13:20
null
Hazai pályán győzött a Sepsi OSK (Fotó: Tókos Csaba)
A román labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a Sepsi OSK 2–1-es győzelmet aratott a nagyszebeni FC Hermannstadt ellen. A mérkőzést büntetők és piros lap tarkították, a sepsiszentgyörgyiek ezzel immár öt mérkőzés óta veretlenek.

 

ROMÁN SUPERLIGA
27. FORDULÓ
SEPSI OSK–FC HERMANNSTADT (Nagyszeben) 2–1 (1–0)
Sepsiszentgyörgy,
Sepsi OSK Aréna, 2680 néző. Vezette: Mladinovici
SEPSI: Began – Balasa, Ciobotariu, Tamás M., Dumitrescu – Stefanescu (Papa, 64.), Junior Francisco (Gheorghe, 78.), Aganovic – Matei (Ninaj, 78.) – Safranko, Tudorie (Rondón, 78.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
HERMANNSTADT:
Letica – Butean, Bejan, Ene, Medina (Oroian, a szünetben) – Mino, Antoche – Petrescu (Alhassan, a szünetben), Limaj (Bicenau, 70.), Popescu (Balaure, 70.) – Paraschiv (Babic, 70.). Vezetőedző: Marius Maldarasanu
Gólszerző: Aganovic (27.), Balasa (88.), ill. Babic (77.)
Kiállítva: Tamás M. (74.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Emberhátrányban szerzett győztes góllal múlta felül a Hermannstadt együttesét a Sepsi OSK a román élvonalban, megerősítve hatodik – felsőházi rájátszást érő – helyét a táblázaton.

Jó iramban, de komoly helyzetek nélkül ment le az első félidő első fele, a két tizenhatos között hullámzó játékot csak néha törte meg egy-egy pontatlan vagy erőtlen távoli lövés. A labdát 64 százalékban birtokló Sepsi azonban gyakran jutott el a nagyszebeni kapu környékére, és bár Alexandru Tudorie ollózása után még elakadt a védőkben a labda, érett a hazai gól.

Ehhez végül Paolo Medina hibája kellett, aki saját alapvonalánál feleslegesen húzta vissza a pályára a labdát, amelyet Marius Stefanescu lőtt a kapu elé, Adnan Aganovic pedig becsúszva az üres kapuba. Öt perc múlva a vendégeknek is összejött egy hatalmas helyzet, Petrisor Petrescu szabadrúgása után Razvan Began védett bravúrral, a szöglet után pedig Tudorie saját felső lécére fejelte a labdát.

A második félidő forgatókönyve plagizálta az elsőt, sokáig ugyanis Sepsi-mezőnyfölényben, de kapura veszélytelenül zajlott a játék, többnyire a Hermannstadt térfelén. Negyedórával a vége előtt azonban váratlanul paprikássá vált a hangulat, amikor Marko Babic fejese után Tamás Márk keze térítette el a kapura tartó labdát – a videózás után nemcsak büntetőt ítélt Horia Mladinovici játékvezető, de második sárgával a magyar védőt is kiállította.

Babic be is lőtte a tizenegyest, a végig bizonytalan szebeni védelem azonban tíz perc múlva összehozott egyet a másik oldalon is: Paul Antoche ajándékozta oda a labdát Aganovicnak, Mino Szota pedig buktatta a Sepsi kapitányát. A büntetőt Mihai Balasa vágta félmagasan a jobb sarokba, majd a hosszabbítás perceiben jól tördelte a játékot a szentgyörgyi együttes, amely ezzel 2023 első, hazai pályán aratott győzelemét könyvelhette el.

 

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek, 2–1-re győzött a Sepsi OSK.

95. perc:
Balasa kapott sárgát.

90. perc:
Öt perc a hosszabbítás.

88. perc: GÓÓÓÓL!!!!
Balasa a jobb felső sarokba lőtte a büntetőt, ezzel ismét vezet a tíz emberrel játszó Sepsi OSK. A hátvéd első gólját szerezte a szezonban.

85. perc:
Aganovicot Mino buktatta a tizenhatoson belül, az emberhátrányban játszó hazaiak büntetőhöz jutottak.

78. perc:
Ninaj és Gheorghe álltak be Matei és Francisco Junior helyére.

77. perc: GÓÓÓL!!!
Marko Babic a kapu közepébe lőtte a tizenegyest, ezzel egyenlít a Hermannstadt.

74. perc: A játékvezető videózást követően büntetőt ítélt, Tamás Márkot pedig kezezés miatt második sárga lappal, vagyis kiállítással sújtotta.

70. perc:
Popescut Balaure, Limajt Biceanu, Paraschivot Babic váltotta a vendégeknél, míg Tudorie helyére Rondón állt be a hazaiaknál.

69. perc:
Tudorie fejelt fölé Aganovic jobb oldali szabadrúgását követően.

62. perc:
Antoche kapott sárgát.

64. perc:
Stefanescu hagyta el a pályát, Papa állt be a helyére.

53 perc:
A VAR korában ritkán látható színészkedésért kapott sárga lapot Tudorie.

49. perc:
A gólszerző Aganovic kapott sárga lapot.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.


A szünetben kettős cserét hajtott végre a Hermannstadt. Medina helyett Oroian, Petrescu helyett Alhassan folytatja a találkozót.

45+1. perc: Vége az első félidőnek. A Sepsi OSK 1–0-ra vezet.

36. perc:
Tamás Márk kapott sárga lapot

32. perc:
Petrescu szabadrúgása a jobb felső sarok felé csavarodott, de Began bravúrosan hárított

27. perc: GÓÓÓÓL!!!
Aganovic érkezett középen Stefanescu lapos beadásra, miután Antoche feleslegesen benntartotta a labdát a szöglet elkerülése érdekében. 1–0-ra vezet a Sepsi OSK. Aganovic már hét gólpasszt is kiosztott ebben az idényben, de ez volt csupán az első gólja.

21. perc:
Egy jobb oldali szögletet végeztek el a vendégek,a lecsorgó labdát Butean bombázta fölé.

17. perc: Butean távoli lövését védte könnyedén Began, a hazaiak kapusa. A hazai csapat játssza a kezdeményezőbb futballt, ám a vendégek szervezetten védekeznek.

1. perc:ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Köszöntjük kedves Olvasóinkat! A román élvonal 27. fordulójában a Sepsiszentgyörgy a nagyszebeni FC Hermannstadtot fogadja.

ELŐZMÉNYEK

Büntetéssel sújtott csapat megy a Sepsihez. A legutóbbi három fordulóban egyaránt döntetlent játszott, szombaton a nagyszebeniek ellen viszont már nyerne a román élvonalban a Sepsi OSK.

 Cristiano Bergodi   
  vezetőedző székelyföldi együttese az FC Hermann­stadtot fogadja. A nagyszebeni csapat sokáig közvetlen riválisnak számított a felsőházi rájátszásért zajló harcban, de miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság is jóváhagyta rendezetlen tartozásai miatt kapott kilencpontos büntetését, immár a bennmaradásért küzd. A jelenleg hatodik Sepsinek létfontosságú a győzelem pozíciója megtartásához, mivel az alapszakasz utolsó három fordulójában dobogón álló ellenfelekkel (Farul, CFR, FCSB) játszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik