T. M. 2020.10.17 08:40 Frissítve: 2020.10.17 12:50

Brazília: alig egy hét után szerződést bontott a Santos Robinhóval

Alig egy hét után a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Santos bejelentette, hogy szerződést bont korábbi saját nevelésű játékosával, a százszoros brazil válogatott Robinhóval.

 

Robinho alig egy hét után távozik (Fotó: AFP)


Hiába írt alá szűk egy hete minimálbérért a százszoros brazil válogatott karrierje első profi klubjához, hamar távoznia kellett. Robinho érkezését ugyanis sokan nem meleg szívvel fogadták, hiszen a támadót 2017-ben kilenc év börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek találták nemi erőszak vádjában, amit 2013 januárjában követhetett el egy milánói diszkóban – öt társával együtt egy 22 éves albán nővel szemben.

A brazil támadó szerződtetését követően a Santos hatalmas nyomás alá került: a szurkolók, a média és a nőket támogató szervezetek folyamatosan kritizálták a brazil klub döntését. A helyzet olyannyira elharapódzott, hogy a Santos egyik szponzora is kihátrált a csapat mögül, és több támogató is azzal fenyegetőzött, hogy nem szponzorálják tovább a csapatot, ha Robinho marad.

A Santos közleményének indoklása szerint azért bontott szerződést saját nevelésű játékosával, hogy Robinho a védelmére koncentrálhasson a milánói tárgyalásokon, ugyanis a 36 éves futballista fellebbezett a döntés ellen, és ártatlannak vallotta magát.

Card

2020.10.26 21:43:23

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Pépét a Lille 2017-ben mindössze tízmillió euróért vette meg az Angers-től, majd két évvel később nyolcvanért adta el az Arsenalnak. Hetvenmillió eurós tiszta haszon…

2020.10.26 12:16:23

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem született gól Zentán, Szabó Zoltán együttese ikszelt a Csukaricskivel.