Belgium: pénzmosás vádjával letartóztatták Courtois ügynökét

Vágólapra másolva!
2019.09.11. 17:36
null
Thibaut Courtois ügynöke bajba került (Fotó: AFP)
A belga Le Soir napilap a belga szövetségi ügyészség közleményére hivatkozva közölte, hogy a belga rendőrség pénzmosás és játékoseladások kapcsán tapasztalt korrupció gyanúja miatt őrizetbe vett Monacóban egy játékosügynököt, továbbá asszisztensét a liege-i régióban. A lap szerint az ügynök Christophe Henrotay, aki többek között a Real Madrid-kapus Thibaut Courtois képviselője is.

 

„Szeptember 10–11-én nagyszabású akciót hajtottak végre a brüsszeli nyomozóbíró irányításával Monacóban, Belgiumban és Londonban a helyi szervekkel együttműködve a központi korrupcióellenes ügynökség (OCRC) munkatársai, aminek során két embert tartóztattak le: egy játékosügynököt Monacóban és az asszisztensét a liege-i régióban” – áll a belga ügyészség közleményében.

A Le Soir úgy tudja, az őrizetbe vett ügynök Christophe Henrotay, a korábbi ötszörös belga válogatott középpályás, Roger Henrotay fia, akinek több jelenlegi és korábbi belga válogatott játékos – Thibaut Courtois, Yannick Carrasco, Kevin Mirallas, korábban pedig Youri Tielemans – is az ügyfele volt.

Az ügyészségi közlemény szerint a két letartóztatásra pénzmosás, illetve játékosok eladásával kapcsolatba hozható vesztegetés, valamint korrupció gyanúja miatt került sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik