Az FFT nagy stadionmustrája: az 50 legjobb brit futballpálya

FFT, V. SZ.FFT, V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.10.19. 11:08
null
A Celtic Park (Fotó: AFP)
Van, ami mindannyiunkat megragad: az érzés, amikor egy történelmi aréna felé sétálunk, egy modern stadion szépsége, vagy a páratlan hangulat. Mindez persze szubjektív – a FourFourTwo mindenesetre megpróbálta összehasonlítani az összehasonlíthatatlant.

Tökéletes stadion nincs. A remek környékbeli kocsmákat lehetetlen szembe állítani a praktikus közúti hozzáféréssel vagy az állomás közelségével, ami az egyik szurkolónak csodás, az a másiknak gond. Az FFT azért megpróbált felállítani egy sorrendet.

A listán igen előkelő helyet kapott a Celtic Park, a Ferencváros Európa-liga-ellenfelének otthona, a mai mérkőzés helyszíne. A hangulat verhetetlen Glasgow-ban, de talán ma már nem mondana ilyet Steven Gerrard, a városi rivális Rangers vezetőedzője, aki korábban megállapította erről a stadionról, „hogy egy játékos számára a hangulat elképesztő, sehol sem találtam még jobbat”.

A legjobb benne Jock Stein szobra. Híres sora, amely szerint „a futball semmit sem ér szurkolók nélkül” nem is csenghetne igazabbul. A teljes összeállítást elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik