H. Á.
2021.11.29 20:53 Frissítve: 2021.11.29 22:15

Aranylabda: olvasóinknál Robert Lewandowskié lett az elismerés

Hamarosan kiderül, hogy ki kapja idén a France Football Aranylabdáját, vagyis, ki lesz hivatalosan is a 2021-es futballév legjobb labdarúgója. A tíz főt tartalmazó szűkített lista kihirdetésekor szavazásra invitáltuk olvasóinkat, válasszanak, kinek adnák ők az Aranylabdát. A szavazást lezártuk, a győztes pedig Robert Lewandowski lett.

Az NSO-szavazás győztese és felesége (Fotó: AFP)

Ki kapja az Aranylabdát 2021-ben?

Eredmények állása
 

A Bayern München lengyel támadója olvasóinktól több szavazatot kapott, mint a második és harmadik helyen záró Karim Benzema és Lionel Messi együttvéve – ráadásul kettejük között extra szoros volt a verseny, a francia mindössze 2 vokssal múlta felül az argentint. 

A korábbi ötszörös győztes Cristiano Ronaldo Jorginho mögött csak az ötödik helyen zárta voksolást. 

Az online szavazás sajátossága miatt a mezőnyjátékosoknál kilenc jelölt nevét és egy, „más" lehetőséget tudtunk olvasóink rendelkezésére bocsátani.

Szintén kértük olvasóink véleményét a legjobb kapusnak járó Lev Jasin-díj győztesének megtippelésében: itt a PSG kapusa, az olasz Gianluigi Donnarumma győzött nagy fölénnyel, Édouard Mendyt és Thibault Courtois-t megelőzve.

Ön szerint ki nyerje a legjobb kapusnak járó Lev Jasin-díjat?

Eredmények állása
 

 

A France Football által 1955-ben életre hívott díjat a 2021-es naptári évben legjobb teljesítményt nyújtó futballista veheti át a párizsi gálán – a győztesről a nemzetközi szakírók szavazatai döntenek, lapunktól Vincze András, a labdarúgórovat vezetője voksolt.

A párizsi díjátadóról élő közvetítésünk itt érhető el.

2023.12.07 13:58:59

Minden más foci nemzetisport.hu

Kő András 1987-ben megjelent könyve „arcot adott” a sportriporteri szakma hazai művelőinek.

2023.12.07 13:31:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Finy Petra Almás pite című mesegyűjteményének A titkos focista című fejezete eleveníti fel az edző alakját.

2023.12.04 18:38:42

Minden más foci nemzetisport.hu

A sepsiszentgyörgyiek ráadásul a Dinamo ellen diadalmaskodtak Stefanescu két szép góljával.

2023.12.04 00:02:08

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Henry Kissingernek a játékról is volt véleménye, mint mondta, látott annyi meccset, hogy lehessen. Különösen azokat a futballistákat tisztelte, akik újat hoztak a posztjukon, magasabb szintre emelték. Ebben a körben Franz Beckenbauer volt nála az első, aki a védelem vezéreként képes volt támadó jelleget adni a szerepének.