BACSKAI JÁNOS
2022.08.28 21:00 Frissítve: 2022.08.29 00:00

Kleinheisler remekelt, nyert az Eszék a Hajduk Split ellen

Az 1. HNL 7. fordulójában az NK Osijek 2–1-re megverte odahaza a Hajduk Splitet.

(Fotó: NK Osijek)

 

HORVÁT 1. HNL
7. FORDULÓ
NK Osijek (Eszék)–Hajduk Split 2–1 (2–0)
Eszék, Városi Stadion. Vezette: Culina
Eszék:
Ivusic – Bartolec, Skoric (Barisic, a szünetben), Loncar, Leovac – Nejasmic, Jugovic – Fiolic (Brlek, 59.), Caktas (Caktas, 59.), Kleinheisler (Cseberko, 89.) – Drena Beljo (Mance, 89.).
Vezetőedző:
Nenad Bjelica
Hajduk:
Sentic – Lovrencsics G. (Mikanovic, a szünetben), Awaziem, Elez, Melnjak – A. Grgic (Fossati, 67.) – Kalik (Colina, 79.), Krovinovic, Biuk (Sahiti, a szünetben) – Kalinic (Mlakar, 67.), Livaja. Vezetőedző: Valdas Dambrauskas
Gólszerző:
Leovac (23.), Beljo (41. – 11-esből), ill. Livaja (73. – 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Nenad Bjelica: –
Gratulálok csapatoknak, hiszen minőségi ellenfelet győztek le. A Hajduk bizonyította a második félidei teljesítményével, hogy jó csapat, mivel még úgy is ránk tudta kényszeríteni időnként akaratát, hogy európai kupameccsről érkezett, valamennyire fáradtan. Ezen a találkozón talán valamivel szerencsésebbek is voltunk, mint a splitiek. A játékosokban talán dolgozott is valamilyen szintű feszültség a vereségtől való félelem végett, mely bénította is őket előnyünk tudatában, mivel soha nem mond senki olyat a csapatának, hogy ne támadjanak. Próbál persze ilyenkor az edző változtatni, s ezúttal szerencsénkre a három pontot meg tudtuk szerezni.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az eszékiek újfent Kleinheisler László és a remek formában lévő középcsatár, Dion Drena Beljo eredményességében, a vendégek (Lovrencsics Gergő elfutásai mellett) a Marko Livaja, Nikola Kalinic csatárkettősben bíztak.

Livaja légióskodott korábban az Internazionalében, az Atalantában, az Empoliban, a Las Palmasban, a Rubin Kazanyban és az AEK Athénben is, 13-szoros válogatott; Nikola Kalinic 42-szer játszott a nemzeti csapatban, 15 gólt lőtt ott, a karrierje során 64.3 millió eurót fizettek érte a klubjai, például az Atlético Madrid, a Roma, a Milan, a Fiorentina, a Dnipro és a Blackburn.

 

Ehhez képest az első gólt az első perctől nagy kedvvel játszó eszéki balhátvéd, Marin Leovac szerezte, Kleinheisler okos visszagurításából. Előtte egy szép, Lovrencsics indította támadás végén nagy ziccert hibázott Stipe Biuk, majd Lovrencsics remek beadását az ötösről nem tudta a kapuba kanalazni Kalinic; Kleinheisler bezzeg ellenállhatatlan formában cselezgetett, egyszer a 16-oson belül csak szabálytalanul tudták szerelni, Dion Drena Beljo pedig értékesítette a büntetőt.

 

Lovrencsics kapott egy sárga lapot az első félidőben, a szünetben lecserélték, az Eszéket meg mintha kicserélték volna, kész csoda, hogy csak a második félidő derekán lőtt gólt a Split. Igaz, Marko Livaja lágy emelése élményszámba ment!A hajrára fordulva leütötték Kleinheislert, a tettes megúszta sárga lappal, a hazai ultrák tűzijátékát és füstbombáit aligha ússza meg a klub komolyabb következmények nélkül. Kétszer a VAR mentette meg csak a góltól a hazaiakat, így különösen rosszul jött az Eszéknek a pirotechnikai bemutató miatti tízperces ráadás.

Kleinheislert a 89. percben lecserélték, de nélküle is kihúzták kapott gól nélkül, és nagyon fontos győzelmet aratott az Osijek.

 

PERCRŐL PERCRE

90+11. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+11. perc Kontra, de Mancét szerelik a 16-oson, név szerint Awaziem.

90+10. perc Antonio Mancének sárga lap könyöklésért.

90+8. perc Egy szabadrúgás után tízről Melnjak a léc fölé fejel, majd egy előrevágott labdát Sahiti jobbal a bal alsóba lőne az ötös bal sarka elől, de Ivusic vetődve véd!

90+5. perc Petar Brleknek is sárga lap, ellökte Awaziemet, előtte kissé balról, nyolcról jobbal Sahiti a kapus elé lőtte a ziccerét. Krovinovic indított szépen.

90+3. perc Mance passzát Zaper ballal egy védőbe rúgja az ötös bal sarkáról.

Mance anno 30 meccsen 10 gólt lőtt a Puskás Akadémiában.

10 perc a ráadás!

90. perc Chidozie Awaziem
lerántja a felezőnél Brleket, sárga lap.

89. perc Antonio Mance és Jevhen Cseberko be, Beljo és Kleinheisler le.

88. perc Vladimir Jugovic odarúg Sahitinek, sárga lap.

87. perc LES, megszületett a döntés!

Mlakar ötszörös szlovén válogatott, tavaly érkezett a Brightontól a Hajdukhoz.

83. PERC ITT AZ EGYENLÍTÉS, a Kalinicet váltó JAN MLAKAR jobbal a léc alé lő öt méterről. Előtte Livaja az ötös jobb sarkáról a lécre fejelt, remekül érkezett a Kalinic helyére beálló csatár. Még előtte a jobb sarokba fejelt volna öt méterről Colina, de védett Ivusic. Igen ám, de lesről jött a legelső fejes, egyértelműen...

80. perc Folytatja Kleinheisler, kemény fából faragták.

Ápolás a pályán.

78. perc Ellöki hátulról és fejen is csapja Kleinheislert Dino Mikanovic, megy a VAR-ozás, előtte kis lökdösődés. Csak sárga lap.

75. perc Anthony Kalik kap sárga lapot Zaper ellökéséért.


73. PERC MARKO LIVAJA a jobb felsőbe emel jobbal, lágyan, csodálatosan pontosan és pimaszul. Ivusic balra el. 2–1!

71. perc Büntető, Leovac nagyot rúg a 16-soson belül Awziembe, jogos a 11-es. Hatalmas füst, áll a meccs ismét.

70. perc Livaja megindul a bal szélen, ballal középre ad, de ballal 13-ról hiába lő a jobb alsó felé Krovinovic, véd vetődve Ivusic!

Komoly figyelmeztetések után.

Két vendégcsere, kigyullad a lelátón pár szék. De FOLYTATJUK!

66. perc TŰZIJÁTÉK A PÁLYÁN! Áll a meccs... Komoly pirotechnika a hazai B-középtől, komoly füsttel.

59. perc Caktas és Fiolic le, Mihael Zaper és Petar Brlek be.

58 százalékban a vendégeknél a labda.

A VAR szerint is les volt.

55. perc Mikanovic beadását közelről a kapuba rúgja Sahiti, de les.

53. perc Megrúgja a kivetődő kapust az ötösön Melnjak, szabadrúgás kifelé.

50. perc Két veszélyes hazai beadás, majd Martin Leovac felrúgja a bal oldalon Mikanovicot.

46. perc Emir Sahitinek sárga lap, belerúgott Loncarr jobb bokájába hátulról.

46. perc Kissé balról, középtávolról kapura lő jobbal Kleinheisler, véd a jobb sarok előtt vetődve Sentic.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Leon Barisic be, Skoric lesérült. Emir Sahiti Biukot, Dino Mikanovic Lovrencsicset váltotta.Forrás: Weltfussball


Egy kis örökmérleg:
131 mérkőzés, 32 eszéki és 33 spalatói sikerrel, 131, ill. 216 rúgott góllal.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Mijo Caktas 7
Mirko Maric 5
Karlo Primorac 4
Zoran Nizic 4
Futács Márkó 3

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+1. perc Caktas nem sokkal lő a jobb felső sarok mellé jobbal, 23-ról, Kleinheislert szerelték a 16-os előtt, és éppen oda pattant a labda.

45. perc Kleinheislerből kitört a benne élő Zico, szereli őt egy csel után a felezőnél keményen... Lovrencsics.

44. perc Lovrencsics jobbról jobbal remekül ad be, de Kalinic hatról jobbal a kapushoz kanalazza a labdát.

Elez neve nem véletlenül ismerős: játszott a Lazióban és a Honvédban is!

42. perc Lovrencsics Gergőnek sárga lap, Beljo megkötőzte őt, a védő odarúgott becsúszva neki a bal szélen.

41. PERC BENT IS VAN, DION DRENA BELJO ballal a bal alsóba lő, Sentic jobbra el. 2–0!

39. perc BÜNTETŐ, Kleinheisler bedob egy cselt, még egyet, és Grgic felrúgja őt a 16-oson belül.

36. perc Kleinheisler szép csellel indul meg, jobbra passzol, de Bartolec beadása Elezé,

33. perc Kleinheisler beadása éppen csak magas az ötösön felugró Caktasnak! A magyar középpályás a bal szélen kettőt cselezett, majd jobbal adott be remekül.

30. perc Loncar fellöki a 16-os előtt Biukot, szabadrúgás. Elvariálják, szerelik a bal szélen Biukot. Kontra, a bal szélen (!) szereli Fiolicot Lovrencsics.

27. perc Letámad a Hajduk, hátul gurigázik az Eszék.

 


 23. PERC OTT A GÓL, Skoric emel előre Kleinheislernek, aki az ötös bal sarka elől okosan visszagurít, MARIN LEOVAC meg higgadtan a jobb alsóba lő kissé balról, 17 méterről, ballal. 1–0

Livaja játszott korábban az Internazionalében, az Atalantában, az Empoliban, a Las Palmasban, a Rubin Kazanyban és az AEK Athénban is, 13-szoros válogatott.

16. perc ZICCER, a Lovrencsics indította beadását Livaja Skoric és Fiolic közül hét méterről, középről jobbal a kapusba lövi Biuk. Pontosabban: jobb kézzel azért fel kellett nyúlnia a gólvonalon álló Ivusicnak!

11. perc Kleinheisler lecselezi Lovrencsicset, a védő behátrál, előbbi meg a 16-os bal sarkáról jobbal a kapus ölébe lő.

10. perc Leovac emelése is remek, Fiolic visszasarkazza a labdát, de jobbal egy védőbe lő kissé jobbról, 17-ről Nejasmic.

8. perc Awaziem csodás passzt ad Kalinicnek, aki kapura törhetne, de rossz a levétel, közbelép és szerel Leovac.

6. perc Livaja a 16-os középéről jobbra harcolja a labdát, Kalik jobbal 18-ról a bal alsó mellé lő.

5. perc Fölényben az Eszék, helyzetek nélkül, Kleinheislertől tarthatnak, mert már kétszer is megrúgták.

Remek a hangulat. Kellemes az idő.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak kék-fehér mezben és a kék nadrágban, a vendégek tiszta aranysárgában.

 


 

 

„Bár ellenfelünket a futball valamennyi szegmensében tiszteljük, becsüljük, ugyanakkor bízunk magunkban, és amit Zágrábban az első játékrészben mutattunk, azzal a szinttel ellenfelünket legyőzhetjük. Úgy gondolom, a splitiek olyan kerettel rendelkeznek, hogy a kispadon is hét-nyolc olyan játékosuk van, aki ugyanúgy volt már kezdő ebben a szezonban, vagyis kár csupán abban bízni, hogy nekik európai kupameccsük volt csütörtök este.”

A feladat roppant egyszerű, a Maksimir-stadionban, a Dinamo Zagreb ellen mutatott első félidei teljesítményünket kell kitolni egy teljes találkozó időtartamára a Hajduk ellen – fogalmazott Nenad Bjelica, az NK Osijek vezetőedzője a vasárnapi meccs előtt.

A SuperSport HNL 7. fordulójában sorra kerülő NK Osijek–Hajduk Split mérkőzésen a hazaiak joggal bízhatnak kapitányuk, Mile Skoric visszatérésében, emellett az elmúlt napokban Mijo Caktas, Mihael Zaper, illetve Darko Nejasmic is teljes értékű edzésmunkát végezhetett, viszont Mihret Topcagic és Slavko Bralic sérüléssel bajlódik.

Az elemzések alapján legalább kilenc volt azoknak a labdarúgóknak száma (köztük a magyar válogatott Kleinheisler László is), akik a mostani transzferidőszak utolsó napjaiban akár még távozhatnak Eszékről. Ennek megfelelően a jobb oldali védő (a korábban a DVTK-ban is futballozó) Alen Grgic a HNK Rijekában folytatja pályafutását, míg a szintén leginkább a védelemben bevethető Mato Milos a lengyel Widzew Lodzhoz igazolt át.

Az idei nyár nemzetközi átigazolási időszakának hajrája az NK Osijek labdarúgócsapatának e heti felkészülésére is hatással lehet, ráadásul az eszéki együttes a múlt hétvégi zágrábi rangadója után a bajnokságban újabb komoly erőpróba előtt áll: vasárnap 21.05 órától a Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató Hajduk Splitet fogadja.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ESZÉK–HAJDUK SPLIT MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

2022.12.08 17:08:59

Minden más foci nemzetisport.hu

A 240 oldalt Paolo Castaldi illusztrátor rajzai színesítik, fénykorukban megfestve a klasszisokat.

2022.12.08 10:23:14

Minden más foci nemzetisport.hu

2022.12.08 10:22:24

Minden más foci nemzetisport.hu

2022.12.07 12:40:54

Minden más foci nemzetisport.hu

A kameruni csatár 42 évesen és 32 naposan lőtte utolsó vb-találatát – egy 6–1-re elveszített meccsen.