A ráadásban bukta el a vajdasági rangadót a Topolya

Vágólapra másolva!
2024.04.14. 16:32
null
A szerb Szuperliga alapszakaszának utolsó, 30. fordulójában a Topolyai SC 3–2-re kikapott idegenben a Vojvodinától.

 

SZERB SZUPERLIGA
30. FORDULÓ
Vojvodina–Topolyai SC 3–2 (2–0)
Újvidék, Karadjordje Stadion, 1000 néző. Vezette: M. Sztefanovics
Vojvodina: Carevics – Jelicsics, Nj. Petrovics, Koracs, Lazarevics – Salgueiro, Zukics (A. Radulovics, 58.) – Zady Sery, V. Szavicsevics (A. Vukanovics, 58.), N. Campbell (Sz. Djordjevics, 58.). Vezetőedző: Bozsidar Bandovics
Topolya: V. Ilics – Antonics, Sztojics, Cvetkovics – Ne. Petrovics (Krsztics, 82.), Djakovac, Vulics (U. Milovanovics, 82.) – Sztanics (Radin, 82.), Miloszavljevics (Sz. Jovanovics, 60.) – Csirkovics, M. Pantovics (Sós, 73.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző: Zukics (9.), N. Campbell (44.), Nj. Petrovics (90+5.), ill. Djakovac (49.), Sz. Jovanovics (79.)

A szerb Szuperliga alapszakaszának utolsó, 30. fordulójában rendezték meg a vajdasági rangadót, amelyen a negyedik helyért küzdő Vojvodina Újvidéken a rájátszást a már biztos harmadik helyről kezdő Topolyai Sport Clubot fogadta.

A kezdeti tapogatódzást ezúttal kihagyták a csapatok, s a Vojvodina és a Topolya is azonnal támadásba lendült, keveset törődve a védekezéssel. Ennek az lett a következménye, hogy a hazaiak közül előbb Mihailo Ivanovics lőtt nem sokkal a jobb kapufa mellé, a másik oldalon pedig a helyzetbe kerülő Ifet Djakovac előtt kellett Lazar Carevicsnek kivetődve felszednie a labdát.

A nagy iramú kezdés a Vojvodina részéről várható volt, ugyanis a bajnokságban az újvidéki együttes és a Crvena zvezda az, amelyek a találkozó első negyedórájában a legeredményesebbek. Ezt a statisztikát a TSC ellen is igazolták, ugyanis Nemanja Petrovics igencsak vitatható szabálytalansága után – a vendégek szerint először a labdát rúgta el, és Zady Sery szaladt bele a lábába – a 9. percben Dejan Zukics a 22 méteres szabadrúgást a bal alsóba lőtte. A gólhoz az is kellett, hogy a vendégek közül valaki beleérjen a lövésbe, így Veljko Ilics kapusnak nem volt esélye a hárításra.

A 27. percben centimétereken múlt az egyenlítés, ugyanis Alekszandar Csirkovics beadása után Milos Pantovics senkitől sem zavartatva öt méterről fejelhetett, azonban a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 41. percben a TSC még közelebb járt az egyenlítéshez, ugyanis Nemanja Sztojics fejese a kapufáról Pantovics elé pattant, aki néhány méterről telibe lőtte csapattársát, Goran Antonicsot, aki így biztos góltól mentette meg a hazaiakat. A Vojvodina három perccel később kétgólos előnyre tett szert: Szavicsevics szerzett labdát a félpályánál, egyből passzolt a bal szélen induló Sery-hez, aki a másik oldalon levő Campbellt hozta játékba, ő pedig a gyengébbik, bal lábával kilőtte a jobb alsót – ez a lövés is a kapufáról pattant a kapuba, Ilicsnek esélye sem volt.

A második félidőt góllal nyitotta a Topolya: a 49. percben Csirkovics lódult meg a bal szélen, egy csel után megindult befelé, és amikor mindenki lövést várt tőle, akkor okosan az üresen álló Djakovachoz passzolt, aki 15 méterről a későn vetődő Carevics a kapu közepébe bombázott. A 71. percben úgy tűnt, hogy a Vojvodina ismét kétgólos előnyre tesz szert, amikor Vulics labdavesztése után Sery csapott le a labdára, betört a tizenhatosba, s miután faképnél hagyta Sztojicsot, leheletfinom megoldással átemelte a kifutó Ilicset. A VAR-szoba azonban megnézette az esetet a játékvezetővel, aki jelezte, hogy a gól érvénytelen, helyette sárga lapot adott Sery-nek, aki a labdaszerzéskor rátaposott Vulics lábára. A 79. percben a cserejátékosok meghozták az egyenlítést a vendégeknek: Csirkovics beadását Sós Bence okosan visszafejelte az üresen álló Szasa Jovanovicsnak, aki két méterről az üres kapuba bólintott. És amikor már mindenki a mérkőzés végét jelző sípszót várta, akkor egy jobb oldali beadás után Njegos Petrovics fejesgóljával a Vojvodina a 90+5. percben megnyerte a mérkőzést.

А ТSC először veszített a Karadjordje Stadionban, három győzelem és egy döntetlen után. Zsarko Lazetics csapata 60 ponttal fejezte be az alapszakaszt, így tíz pont az előnye a negyedik helyen álló Vojvodinával szemben.

A Topolya a rájátszás első fordulójában azonnal vissza is vághat a vereségért a Vojvodinának, ugyanis az újvidéki együttest fogadja a TSC Arénában, utána pedig a belgrádi Partizan vendége lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik