Superliga: eldől, hogy bejut-e a felsőházi rájátszásba a Sepsi

B. O. M.B. O. M.
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 07:32
Bernd Storck optimistán várja a Petrolul elleni mérkőzést (Fotó: Sepsi OSK)
Az eredmények kedvező alakulására is szüksége van a Sepsi OSK-nak a hatcsapatos felsőházi rájátszásba jutáshoz.

Nem elég nyernie péntek este a Petrolul Ploiesti otthonában a Sepsi OSK-nak ahhoz, hogy bejusson a román élvonal felsőházába, további négy mérkőzésből legalább kettőn kedvezően kell alakulnia az eredménynek.

A playoff 5. és 6. helyéért ugyanis még öt csapat van versenyben az alapszakasz utolsó fordulója előtt, és valamennyi idegenben lép pályára. A 40 pontos Sepsinek a saját sikere mellett szüksége van a Farul (42) vereségére a sereghajtó Botosani otthonában vagy a kolozsvári Universitatea (41) pontvesztésére Voluntariban, valamint arra, hogy a másik két 40 pontos csapat, a Hermannstadt és az UTA közül legalább az egyik ne nyerjen a kolozsvári CFR, illetve a Dinamo ellen – a hármas körbeverés nem jó a szentgyörgyieknek. Bernd Storck, a Sepsi vezetőedzője optimista a mérkőzéssel kapcsolatban, főleg, hogy először találkozik olyan román együttessel, amelyet már ismer. A kupában Ploiesti-ben elért 2–2-ből kiindulva úgy véli: az erős védekezés és a türelmes támadójáték lesz a kulcs.

Az egy időben rendezendő öt mérkőzés a Profi Ligát is nehéz helyzet elé állította, hiszen Romániában mindössze három VAR-rendszer van. A többit végül külföldről bérlik, bukaresti sajtóhírek szerint az osztrák és a lengyel szövetségtől.

ROMÁN SUPERLIGA
30. FORDULÓ
19.00: Petrolul–Sepsi OSK – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik