DAC: a spanyolokkal U19-es Eb-t nyerő topligás játékos érkezett – hivatalos

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 12:35
Pape Cheikh Diop a DAC-ban folytatja (Fotó: fcdac.sk)
A szlovák élvonalban múlt héten a felsőházi rájátszásba jutó DAC labdarúgócsapata bejelentette a 26 éves szenegáli-spanyol középpályás, Pape Cheikh Diop szerződtetését.

 

Pape Cheikh Diop a DAC játékosa! A spanyol és francia élvonalbeli tapasztalatokkal rendelkező szenegáli középpályás a jelenlegi idény végéig szóló szerződést írt alá, opcióval” – adta hírül az fcdac.sk.

Pape Cheikh Spanyolországban nőtt fel, tagja volt a 2015-ben U19-es Európa-bajnok spanyol válogatottnak (négy meccsen játszott a tornán), felnőttként azonban háromszoros szenegáli válogatott. Spanyolországban a Celta Vigóban és az Elchében összesen 40 meccsen szerepelt a La Ligában (egy gólt és egy gólpasszt ért el), a francia Ligue 1-ben az Olympique Lyonban és a Dijon FCO-ban összesen 34 meccsen lépett pályára, a Lyonban játszott öt BL-csoportmeccsen is (játszott a Manchester City és a Barcelona ellen is). Fél évet szerepelt a görög Arisz Szalonikiben is, legutóbb pedig az Elche labdarúgója volt, de tavaly nyár óta szabadon igazolható. A DAC-hoz nyárig írt alá, ám a klubnak opciója van a hosszabbításra.


 

Tavaly Tintín Márquez vezetőedző Katarba hívott, ahol az élvonalbeli Al-Vakrah trénere volt. Az ottani szövetség nem adta meg számomra a játékengedélyt és mivel Márquezt decemberben kinevezték a katari válogatott élére, új állomáshely után néztem. Xisco Munoz vezetőedző felhívott, én pedig igent mondtam a DAC megkeresésére. Céltudatos és minőségi kerettel rendelkező csapathoz érkezem, bízom benne, hogy segíthetek elérni a kitűzött célokat. Szeretném megmutatni, hogy visszatértem és képes vagyok ugyanazon a szinten futballozni, mint a múltban. Úgy gondolom, érett futballista vált belőlem, aki igyekszik a csapat és a társai segítségére lenni, nap mint nap, minden egyes meccsel fejlődni szeretnék” – nyilatkozta új csapata honlapjának a szerződése aláírását követően Pape Cheikh Diop, aki az ötös mezt viseli majd a DAC-ban.


 

A játékunk több részről is fejlődést igényel, az egyik ilyen a középpályás támadásépítés és a labdatartási képesség, hogy jobban irányíthassuk a játékot és magasabban futballozhassunk. Bízunk benne, hogy Pape a képességeivel az együttesünk segítségére lesz. A nyáron értékeljük az együttműködésünket, mivel további kétéves hosszabbítási opcióval rendelkezünk a középpályással kötött szerződéseben” – nyilatkozta az új szerzeménnyel kapcsolatban a klub ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele. 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik