Grúz népmese, nápolyi csattanóval – könyv Hvicsa Kvarachelia rendhagyó életútjáról

CSILLAG PÉTERCSILLAG PÉTER
Vágólapra másolva!
2023.09.28. 17:40
Olasz nyelven olvasó, a futball egyedi történeteire fogékony érdeklődőknek erősen ajánlott, Napoli-szurkolóknak szinte kötelező olvasmány.

„A futball sokkal több, mint futball” – hirdeti borítóján a Hvicsa Kvarachelia történetének szentelt könyv, és az olasz bajnok Napoli 22 éves szélsőjének rendhagyó életútját feldolgozó szerző, a római újságíró Emanuele Giulianelli megközelítése igazolja is az önmagába csavarodó, ellentmondásnak tűnő állítást. Nem csupán azt mutatja be, miként hódította meg a megállíthatatlan közönségkedvenc Diego Maradona városát, a forró szívű Nápolyt, de pontosan megrajzolja grúziai hátterét, családi gyökereit, a gyerek- és ifjúkorát meghatározó társadalmi közeget is. Olasz nyelven olvasó, világra nyitott, a futball egyedi történeteire fogékony érdeklődőknek erősen ajánlott, Napoli-szurkolóknak szinte kötelező olvasmány.

(Emanuele Giulianelli: Kvaradona – un miracolo georgiano, Fandango Libri, 2023)„A futball sokkal több, mint futball” – hirdeti borítóján a Hvicsa Kvarachelia történetének szentelt könyv, és az olasz bajnok Napoli 22 éves szélsőjének rendhagyó életútját feldolgozó szerző, a római újságíró Emanuele Giulianelli megközelítése igazolja is az önmagába csavarodó, ellentmondásnak tűnő állítást. Nem csupán azt mutatja be, miként hódította meg a megállíthatatlan közönségkedvenc Diego Maradona városát, a forró szívű Nápolyt, de pontosan megrajzolja grúziai hátterét, családi gyökereit, a gyerek- és ifjúkorát meghatározó társadalmi közeget is. Olasz nyelven olvasó, világra nyitott, a futball egyedi történeteire fogékony érdeklődőknek erősen ajánlott, Napoli-szurkolóknak szinte kötelező olvasmány.

(Emanuele Giulianelli: Kvaradona – un miracolo georgiano, Fandango Libri, 2023)


(A cikk a Nemzeti Sport szombati melléklete, a Képes Sport 2023. szeptember 23-i lapszámában jelent meg.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik