Női vb: drámai hajrá után jutottak döntőbe a spanyolok

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.15. 12:09
null
Hiába egyenlítettek a svédek, Spanyolország döntős (Fotó: Getty Images)
Spanyolország 2–1-re legyőzte Svédországot a 2023-as női labdarúgó-világbajnokság első elődöntőjében.

 

Hiába játszotta végig mezőnyfölényben az első félidőt a spanyol válogatott a női világbajnokság elődöntőjében Svédország ellen, Jorge Vilda csapata nem tudta megszerezni a vezetést. Az 57. percben a szövetségi kapitány lecserélte a kétszeres aranylabdás Alexia Putellast és behozta a helyére a hollandok elleni negyeddöntőt eldöntő, 19 éves Salma Paralluelót.

A Barcelona fiatal csatára ismét remek cserének bizonyult, előbb Alba Redondo előtt alakított ki helyzetet, majd a 81. percben a vezetést is megszerezte, egy lecsorgó labdát értékesített a tizenhatoson belül.

Rebeca Blomqvist révén két perccel a rendes játékidő vége előtt egyenlítettek a svédek, azonban nem sokáig tűnt úgy, hogy a hosszabbításban dől majd el a találkozó. A Real Madrid védője, Olga Carmona García egy perccel később – egy szögletet követően – a tizenhatoson kívülről eresztett el egy lövést, amelyet nem ért el a svédek kapusa, a labda a lécről pattant a hálóba.

Spanyolország története során először jutott be a világbajnokság döntőjébe, ahol a társházigazda ausztrálokkal vagy az Eb-címvédő angolokkal találkozik.

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, AUSZTRÁLIA, ÚJ-ZÉLAND
ELŐDÖNTŐ
Spanyolország–Svédország 2–1
(Paralluelo 81., Carmona 89, ill. Blomqvist 88.)

SZERDÁN JÁTSSZÁK
12.00:
Ausztrália–Anglia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik