Padbol: Halmai és Illés még mindig remekül bánik a labdával

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 17:30
null
Halmai Gábor, Illés Béla, Zombori Zalán és Bócs Tamás
A magyar csapat tarolt a padbol Nemzetek Kupáján a bécsi Union Trendsportzentrum Práterben.

 

A labda megállás nélkül pattogott. Fejről fejre, lábról lábra járt, hol az üvegfalról pattant vissza, hol a hálóban landolt. A padbol Nemzetek Kupáján négy nemzet legjobbjai feszültek egymásnak, Magyarország, Németország, Olaszország és a házigazda Ausztria technikás labdazsonglőrei versenyeznek egymással.

A névsor önmagáért beszélt: a korábbi 103-szoros osztrák válogatott Andreas Herzog mellett többek között a korábbi 41-szeres osztrák válogatott Garics György is cipőt húzott, de pályára lépett Ivo Vastic, Andreas Ivanschitz, Andreas Lasnik, Fabio Argiolas, vagy éppen Simone Angilletta is. A magyar csapatot két pár alkotta, az egyiket Halmai Gábor (57-szer szerepelt nemzeti válogatottunkban), és Illés Béla (ő 64-szer) alkotta, a másikat Zombori Zalán és Bócs Tamás. Nem kis siker, hogy a bécsi Union Trendsportzentrum Práterben az ő nyakukba akasztották az aranyérmet.

„A döntőt az olaszok ellen játszottuk, nem akármilyen csata volt – mesélte Halmai Gábor, aki a Honvéddal és az MTK-val összesen három-három bajnoki címet és Magyar Kupát nyert. – Az első szettet hat egyre ők nyerték, olyan szervákat vetettek be, hogy csak lestünk. Az egyik olasz fiú profi padbolos, szinte minden labdát ollózva csapott le. Az első szünetben tanakodtunk is Illés Bélával, mi legyen... De gyorsan akklimatizálódtunk a játékukhoz, a második szettet mi nyertük hét ötre, ekkor láttuk az olaszokon, hogy elbizonytalanodtak. A döntő szettet pedig hat négyre behúztuk, így miénk lett a kupa. Nem akárhogyan debütáltunk magyar padbolválogatottként.”

A finálét követően az olaszok is elismerték, le a kalappal a magyar padbolosok előtt, nem gondolták, hogy legyőzhetik őket. Gyorsan meg is hívták őket Rómába, Halmai Gáborék pedig eldöntötték, eljárnak majd nemzetközi mérkőzésekre, hiszen ezeken lehet igazán fejlődni.

A Garics György által szervezett bécsi tornát David Alabának, a Real Madrid sztárjának éttermében zárták le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik