B. B. 2022.08.16 18:25 Frissítve: 2022.09.02 17:26

Padbol: sztárok lépnek pályára Ausztriában

Illés Béla, Halmai Gábor mellett Andreas Herzog is pályára lép a Padbol Nemzetek Kupáján, Garics György remek meccseket és nagy show-t remél.

Fotó: Padbol Austria

Sztárokból nem lesz hiány. Jövő szombaton, augusztus 27-én Ausztriában rendezik meg a Padbol Nemzetek Kupáját, ahol többek között olyan korábbi nagyágyúk lépnek pályára, mint Andreas Herzog, vagy éppen a korábbi magyar válogatott Illés Béla és Halmai Gábor. A korábbi 41-szeres osztrák válogatott Garics György is cipőt húz, de a szervezők által nyilvánosságra hozott listán ott szerepel Ivo Vastic, Andreas Ivanschitz, Andreas Lasnik, Fabio Argiolas, Simone Angilletta neve is.

A bécsi Union Trendsportzentrum Práterben Magyarország, Németország, Olaszország és a házigazda Ausztria legjobbjai versenyeznek egymással.

Garics György

„Ebben a tornában kicsit az én pályafutásomat is elrejtettem – mondta Garics György, korábbi 41-szeres osztrák válogatott futballista, aki Ausztriában, Németországban és Lichtensteinben licentulajdonosa a padbolnak. – A tornán részt vevő négy ország mind közel áll hozzám, magyar vagyok, magyarnak születtem, Ausztriában váltam profivá, Olaszországban töltöttem szép éveket, majd Németországban töltöttem az utolsó idényemet. Csodálatos játék a padbol, ezt igyekszünk megmutatni az előttünk álló eseményen. Ausztriában megalapítottuk a padbol szövetséget is, maximálisan hiszek ebben a sportágban. A tornán magam is pályára lépek, minden alkalommal jobban és jobban megy a játék. Sokat gyakorlom, be vagyunk zárva egy üveg ketrecbe, de ha ráérez az ember, milyen jó az üvegfalat használni, nagyszerű labdameneteket lehet játszani. Sok ismerősöm ott lesz, akikkel pályafutásom alatt váltunk baráttá, úgy néz ki a Real Madrid sztárja, David Alaba is eljön.”

A torna ingyenes lesz a közönség számára, az első összecsapás augusztus 27-én reggel 9.45 órakor kezdődik, a döntőt pedig este 19 órakor játsszák. A helyszínre kilátogató nézőket a színvonalas mérkőzések mellett egyéb színes programok is várják, ott lesz a Padbol hivatalos kabalafigurája is, a Chivi névre hallgató jaguár is.

Fotó: Padbol Austria

 

2022.09.24 20:09:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Hat szögletből két gólt szereztek a vendégek, a csoportelsőségről a portugál–spanyol rangadó dönt majd.

2022.09.23 23:35:59

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A több klubot magában foglaló modell sikeres lehet, de mint minden máshoz ebben az üzletágban, ehhez is türelem, alázat és a kormánykeréknél igazán okos emberek csoportja kell.

2022.09.23 17:14:54

Minden más foci nemzetisport.hu

A hétfői Magyarország–Olaszország meccsen a tét a csoportelsőség lesz.

2022.09.22 16:03:21

Minden más foci nemzetisport.hu

Törőcsik András: „Bíztam abban, ott lehetek a vb-n, de azt is tudtam, nem én leszek a sztárja."

2022.09.22 20:21:42

Minden más foci nemzetisport.hu

Magabiztos győzelmükkel a franciák megelőzték az osztrákokat a csoportban.