Padbol: válogatott futballisták az üres akváriumban

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2023.08.09. 13:39
null
Halmai Gábor játék közben (Fotó: Dömötör Csaba)
Címkék
Látványos torna Szombathelyen: a magyar csapat címvédőként indul a padbol Nemzetek Európa-kupájában.

Már 12 éve, hogy Argentínából világhódító útjára indult a padbol, amelyről azt érdemes tudni, hogy a labdarúgás, a squash, a röplabda és a tenisz elemeit ötvözi, bár az a megfogalmazás is találó, amit a korábbi 57-szeres válogatott futballista, Halmai Gábor jegyez a sportággal kapcsolatban: „Lábtenisz az üres akváriumban.”

„Az idén másodszor rendezik meg a padbol Nemzetek Európa-kupáját, szeptember első hétvégéjén Szombathelyen – mondta el lapunknak Halmai Gábor. – Tavaly augusztusban Bécsben, a Práterban volt az első torna, nagy meglepetésre mi nyertünk. Nálunk a Zombori Zalán, Bócz Tamás és az Illés Béla, Halmai Gábor páros alkotta a csapatot, a jóval esélyesebbnek tartott Olaszországot győztük le a döntőben. Azt a tornát egyébként a szombathelyi születésű Garics György szervezte, aki Andreas Ivanschitz párjaként indult, Bélával talán azért is nyertünk ellenük, mert százhuszonegy magyar válogatottság állt szemben száztíz osztrák válogatottsággal... A mostani eseményen a spanyol, a portugál, az olasz, az osztrák és a román csapat indul a magyar mellett, az Illés Akadémia négy pályáján biztosan élvezetes meccseket láthatnak majd a szurkolók.”

Magyarországra 2020-ban érkezett meg a sportág Horváth Attila révén, aki azóta a magyar szövetség főtitkáraként rengeteget tesz a népszerűsítéséért.

„Amikor először láttam videót a padbolról, fogalmam sem volt, mi ez – egyébként Zlatan Ibrahimovicék játszottak –, csak azt tudtam, erre a nagyszerű sportra nálunk is szükség van” – mondta lapunknak Horváth Attila. – „Megvettük a licencet, azóta egyre több helyen épült pálya, a gyerekek percenként tíznél is többször érnek labdába, gyors döntéseket kell hozniuk, ami a javukat szolgálja. Bízom benne, az országban egyre többen érzik majd úgy, érdemes ezt a sportot űzni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik