Socca: kispályás világbajnokság lesz Budapesten

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.10. 17:37
Szeptember 10. és 18. között Budapest ad otthont a Socca szakág, azaz az 5+1-es kispályás labdarúgás világbajnokságának, amelyen természetesen hazánk csapata is részt vesz.

Ha minden a rendes ütemterv szerint haladt volna, akkor most már tudnánk, hogy a magyar socca válogatott hányadik helyen végzett a 2022-es világbajnokságon. A júniusra kiírt mexikói viadal azonban elmaradt, a közép-amerikai ország szinte az utolsó pillanatban visszalépett a rendezéstől, így a nemzetközi szövetség vezetőinek halasztania kellett a vb-t, és új helyszínt találni.

 

A segítő kezet végül Magyarország, konkrétan pedig a Socca Kispályás Magyar Labdarúgó-sportszövetség nyújtotta, és néhány napja hivatalossá vált, hogy szeptember 10. és 18. között Budapesten, a 10. kerületi Óhegy Parkban lesz a világbajnokság.

A tervek szerint a helyszínen egy 2500-3000 néző befogadására alkalmas mobil aréna épül, amely 46x26 méteres, műfüves játékteret öleli majd körbe. A vb-n 40 ország indul, a magyar szövetség pedig a regisztrációs felületén tapasztalható aktivitásból azt szűri le, hogy nagy az érdeklődés a külföldi drukkerek részéről is, így egy szurkolói zónát is kialakítanak a pálya mellett.

A magyar válogatott 2019-ben a legjobb négy közé jutásért esett ki a későbbi győztes Oroszország ellen, a címvédő a háborús helyzet miatt ezúttal nem szerepelhet a tornán.

A hazai remények szerint ezúttal éremért szállhatnak harcba Schrancz Balázs szövetségi edző fiai, Fekete Róbert csapatkapitány mentalitását ismerve pedig egészen biztos, hogy egyetlen pillanatra sem barátkozik meg a vereség gondolatával a házigazda együttes.

A mieink májusban Angliával játszottak két edzőmérkőzést, egy siker és egy vereség volt akkor a mérleg, július 23-án pedig még Németország látogat Magyarországra tesztelni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik