Szoros mérkőzésen nyert, így alapszakasz-negyedik a Topolyai SC

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.04.10. 13:59
null
A negyedik helyért küzdhet az utolsó fordulóban a Topolya (Fotó: FK TSC/Facebook)
Szoros mérkőzésen nyert 2–1-re a Topolyai SC az FK Vozsdovac ellen a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) alapszakaszának 30., utolsó fordulójában, amivel feljött a negyedik helyre a tabellán.

 

SZERB SZUPERLIGA, ALAPSZAKASZ
30. FORDULÓ
Topolyai SC–FK Vozsdovac 2–1 (2–1)
Topolya
, TSC Aréna. Vezette: Ostracsani
TOPOLYA: Jorgics – Petrovics, Antonics, Calusic, Varga – Milicsevics, Bocskay – Sztanojlovics, Banjac, Ratkov (B. Doucoure, 73.) – Vukics (Mircsevszki, 86.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
VOZSDOVAC: Krunics – Mijailovics (Sztaniszajvljevics, 80.), Milovics, Ivezics (S. Keita, 71.) – Hajdin, Djurisics, Purtics, Laszickasz (Masovics, 76.) – Csirkovics, Pantovics (Novakovics, 71.), Milojevics (Ajdanovics, 71.). Vezetőedző: Alekszandar Linta
Gólszerző: Vukics (15.), Sztanojlovics (45+1.), ill. Purtics (45.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A szerb Szuperliga alapszakaszának utolsó fordulójának rangadóját Topolyán rendezték: a TSC Arénában a hatodik helyen álló Topolyai SC a belgrádi Vozsdovacot fogadta, amely a találkozó előtt az ötödik helyen állt.

Miután szombaton este a nisi Radnicski 2–0-s vereséget szenvedett a lucsáni Mladoszt vendégeként, biztossá vált, hogy a TSC a Vozsdovac legyőzésével a negyedik helyen zárhatja a harminc fordulóból álló alapszakaszt. A vendégek kicsit előnyösebb helyzetből várhatták a meccset, ugyanis nekik a negyedik hely megszerzéséhez egy döntetlen is elég lett volna.

A mérkőzés elején gyorsan kiderült, hogy a Vozsdovac játékosai közül a csapatkapitány Marko Ivezics igencsak rossz napot fogott ki, ugyanis addig csetlett-botlott a labdával, amíg Petar Ratkov azt el nem vette tőle, azonban a TSC csatára hiába tört be a tizenhatosba, igencsak kiszorított helyzetbe került, így végül az oldalhálót találta el.

A 15. percben aztán megszerezték a vezetést a hazaiak: a félpálya környékén Mihajlo Banjac pazarul tálalt Sztefan Vukics elé, akit az sem zavart, hogy ketten is szorongatták, mivel így is sikerült a rövid sarokba lőnie. A félidő vége felé a Vozsdovac átvette a játék irányítását, aminek a 45. percben meg is lett az eredménye, igaz, kellett hozzá Sztefan Purtics is, aki a 22 méterről végzett el egy szabadrúgást, amely után a labda védhetetlenül vágódott Nemanja Jorgics kapujába.

Nem sokan számítottak arra, hogy a bírói ráadásban még egy gólt láthatnak majd a nézők, de ennek ellenére ez mégis bekövetkezett: egy előre ívelt labda Ivezics hátáról Sztefan Vukics elé került, aki betört a 16-osba, ott azonban a védőknek sikerült előle elpöckölniük a labdát, amely a másik oldalon érkező Petar Ratkov elé került, ő pedig egyből lőtt, de nem volt szerencséje, mert a labda a felső lécen csattant, és pont Szlobodan Sztanojlovics elé pattant, akinek első próbálkozását Milos Krunics kapus hatalmas bravúrral védte, utána viszont az ismétlést már nem hibázta el a fiatal játékos, így a TSC 2-1-es előnnyel mehetett a szünetre.

A második félidőben hiába volt többet a labda a vendégeknél, nem sikerült nagy gólhelyzetet kialakítaniuk, míg a TSC többször is növelhette volna előnyét: a csereként beállt Doucoure a 77. percben a bal kapufát találta el, majd pár perccel később Josip Calusic – senkitől sem zavartatva – fejelhetett öt méterről, azonban a próbálkozását Krunics védte, Doucoure lövése pedig elakadt a védőkben. A 88. percben a mérkőzés legnagyobb helyzete maradt ki. Nemanja Petrovics vétett el egy labdát, a mögötte álló Martin Novakovics öt méterről lőtt, de Nemanja Jorgics belekapott a lövésbe és a felső lécre pöckölte a labdát.

A győzelemnek köszönhetően a TSC a negyedik helyen kezdi majd meg szereplését a hét fordulóból álló rájátszásban.

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Véget ért a mérkőzés, a Topolya végzett az alapszakasz negyedik helyén.

90+1. perc: Szlobodan Sztobajlovics helyett érkezett Nemanja Krszmanovics a pályára.

NÉGY PERC A RÁADÁS!

89. perc: Hatalmas bravúrt mutatott be Jorgics! Novakovics lőtt öt méterről, a hazaiak kapusa pedig belekapott, és a felső lécre tolta a próbálkozást.

88. perc: Nemanja Petrovics is sárga lapot kap szabálytalanságért.

86. perc: Ismét egy csere: ezúttal Sztefan Vukics helyére érkezik Martin Mircsevszki.

83. perc: A kispad sem ússza meg: Szasa Tomanovics reklamált túl hevesen, és kapott sárga lapot.

80. perc: Ismét cserélnek a vendégek: Marko Mijailovics helyére érkezik Filip Sztaniszajvljevics.

78. perc: Újabb nagy helyzet hazai oldalon: Banjac szöglete után Calusic fejelhetett öt méterről, de Krunics védeni tudta a fejest. A kipattanóból Doucoure próbálkozott, de az ő lövését a védők blokkolták.

77. perc: Eldőlhetett volna a mérkőzés: 25 méterről Doucoure lőtt, de a bal kapufát találta telibe.

76. perc: Újabb csere a vendégeknél, ezúttal Alen Masovics érkezik Jusztasz Laszickasz helyére.

73. perc: Petar Ratkov hagyja el a pályát, Boubacari Doucoure érkezik a helyére.

71. perc:Milos Pantovics, Marko Izevics és Nemanja Milojevics is elhagyja a pályát, a helyükön Martin Novakovics, Sekou Keita és Edin Ajdinovics.

69. perc: Mijailovics kétszer is próbálkozhatott beadással a jobb oldalról, de egyik se okozott gondot a hazai védelemnek.

66. perc: Laszickasznak sikerült kapura fordulnia, de 12 méterről pontosan a kapu közepébe lőtt, így Jorgicsnak könnyű dolga volt.

65. perc: Vukics harcolt ki magának egy helyzetet 14 méterre a kaputól, de a lövése másfél méterrel a bal kapufa mellé ment.

62. perc: Jobb oldalról végezhetett el szögletet a Vozsdovac, Hajdin fejelt kapura, de nem volt már erő a próbálkozásban.

55. perc: Laszickasz szándékosan rálépett Petrovics lábára, ő is „besárgult".

51. perc: Bocskay nem engedte elvégezni a vendégek szabadrúgását, sárga lapot kapott.

50. perc: Beszorultak a vendégek, de nem sikerült nagy helyzetet kialakítania a hazai játékosoknak.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

45+2. perc: Véget ért az első félidő.

45+1. perc: GÓÓÓÓL! Ott is a válasz, ismét vezet a Topolya. Mindössze 70 másodperc kellett ahhoz, hogy ismét megszerezze az előnyt a házigazda. Ivezics hibázott a vendégek védelméből, Ratkov azonban csak a felső lécet találta el. A kipattanó Sztanojlovics elé került, akinek első lövését Krunics még nagy bravúrral védte, de az ismétlés már a kapuban kötött ki. 2–1

KÉT PERC A RÁADÁS

45. perc: GÓL! Még a szünet előtt egyenlíteni tud a Vozsdovac. Sztefan Purtics 20 méterről remekül végezte el a szabadrúgást, ami a kapu jobb oldalában kötött ki. 1–1

44. perc: Milicsevics szabálytalankodott ezúttal, ő is sárga lapot kap.

43. perc: Pantovics harcolt ki szögletet a vendégeknek, de ezúttal sem okozott gondot a hazai védelemnek a beadás.

41. perc: Varga késett egy ütemet, Csirkovics már megtolta a labdát mire odaért. A játékvezető sárga lappal „jutalmazta" az esetet.

40. perc: Banjac ívelte be a bal oldalról járó szabadrúgást, Calusic volt a célpont, aki a túlsó oldalon egyedül maradt, de nem tudta jól eltalálni a labdát.

37. perc: Milojevics végzett el szabadrúgást 28 méterről, de nem találta el a kaput, Jorgics kikísérte a labdát.

31. perc: A vendégek kis szöglete után megint Calusic fejelte ki a labdát. Egyelőre nagyon magabiztos a Topolya védelme.

27. perc: A középen álló Milojevicshez valahogy eljutott még a labda, a szél több védőt is megtréfált, de a csatár hosszan vette át a passzt, így Jorgics zsákmánya lett a labda.

23. perc: Ivezics rossz passza után Sztanojlovics robogott el a jobb szélen, de a beadása pontatlan volt.

22. perc: Átvette az irányítást a Vozsdovac a gól óta. Mijailovics lőtt ezúttal 12 méterről, de Calusic blokkolta a lövését.

A biztonság kedvéért a VAR-szobában visszanézték a gólt, de a játékvezető megkapta az értesítést, érvényes a találat.

15. perc: GÓÓÓL! Megszerzi a vezetést a Topolya. Mihajlo Banjac pazar átadását jól vette át Sztefan Vukics, akit két védő sem tudott megállítani, s közelről a rövid sarokba lőtt. 1–0

11. perc: Ivezics elég keményen lépett oda Milicsevicsnek, a játékvezető magához is hívta, hogy a következő ilyen esetnél nem ússza meg lap nélkül.

6. perc: Egy tetszetős vendégakció végén veszélyesnek tűnt a bal oldalról érkező beadás, azonban Calusic jól helyezkedett, és kifejelte a labdát Pantovics elől.

4. perc: Ivezics veszítette el utolsó emberként a labdát, Ratkov csapott le rá, de hiába került szembe a kapussal, nagyon kisodródott, így csak az oldalhálót találta el. Nagy helyzet maradt ki!

1. perc: Azonnal szögletet harcoltak ki a vendégek, de a TSC védelmének sikerült a beadás után felszabadítania.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

Kék mezben lép pályára a Topolya, piros-fehérben a Vozsdovac.

ELŐZMÉNYEK

 

A Topolya két nehéz mérkőzés után küzdhet meg a negyedik helyért a szerb Szuperliga alapszakaszának utolsó, 30. fordulójában a közvetlen rivális FK Vozsdovac ellen. Az már tegnap este biztossá vált, hogy a Radnicski Nis veresége miatt ezen a találkozón dől el a negyedik hely sorsa.

A Vozsdovac az elmúlt két mérkőzését egyaránt megnyerte: előbb a Napredak otthonában diadalmaskodott 3–1-re, majd otthon verte 4–0-ra a Radnikot. A Topolya ezzel szemben két nehéz találkozóval hangolt az utolsó fordulóra: előbb a Partizan otthonába látogatott, ahol 2–0-ra kapott ki, majd a Crvena zvezda vendégeként szenvedett el egy 4–0-s vereséget.

Ami a két csapat egymás elleni mérkőzését illeti, ősszel, a 15. fordulóban a Vozsdovac a második játékrész elején, Vujnovics révén noha megszerezte a vezetést, hat perccel a találkozó vége előtt Milicsevics egyenlíteni tudott, és egy pontot megmentett a Topolyának.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TOPOLYAI SC–FK VOZSDOVAC MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik