FFT: a leghülyébb nevű futballcsapatok a világon

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.11.06. 16:55
Címkék
Mindenki elneveti magát a szerencsétlen csapatneveken, egyes kluboknak tényleg nagyon ostoba ötleteik vannak – legyen szó a Mikulásról, gyilkos bálnákról vagy hollywoodi dívákról... A FourFourTwo összegyűjtötte a tíz legidétlenebb csapatnevet.
Ízelítő a gyűjteményből:

Portman Kunis United
Egyesült Államok

Senkit sem lepett meg, amikor a Fekete Hattyú kasszasikere Oscart eredményezett Natalie Portman számára – de ki gondolta volna, hogy hatással volt a dallasi teremlabdarúgó-liga 11. divíziójára is? A Portman Kunis United csapatát Nat és színésztársa, Mila Kunis után nevezték el... De miért? „Mert... nagyszerűen játszottak” – mondja Mike Miller, a csapat egyik tagja. Rendben, Mike.

4.25 Sports Team
Észak-Korea

Egy munkahelyen a 4.25 azt jelenti, hogy itt az ideje egy kis nassolásnak az automatából. Észak-Koreában viszont valami komolyabbat. 1932. április 25-én alakult a Néphadsereg, a namphói csapatot ennek tiszteletére nevezték 4.25-nek (a koreaiak is a hónapot írják előre). Becenevük? Április 25. Meg vannak bolondulva.

Taumata FC
Új-Zéland

Elsőre érthetőnek tűnik, hogy a helyi hegyről nevezzük el a futballcsapatot. De amikor a domb neve valójában (mély levegő!) Taumatawhaka-tangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu – ami leginkább úgy hangzik, mint amikor egy részeg tirpák méhkasba botlik –, ott már bajok vannak. Szerencsére az új-zélandi klub maori nevét a sokkal kellemesebb Taumatára rövidítették le. Húha...

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik