UEFA: elmaradnak az idei U19-es Európa-bajnokságok – is...

Vágólapra másolva!
2021.02.23. 16:48
null
Idén sem lesz gazdája... (Fotó: AFP)
Az Európa Labdarúgó-szövetség hivatalos Twitter-oldalán tett bejegyzés szerint idén sem rendezik meg az U19-es női és férfi Európa-bajnokságot a koronavírus-járvány miatt. A férfiak tornáját Románia, a női viadalt Fehéroroszország rendezte volna.

„Az UEFA végrehajtó-bizottsága keddi ülésén úgy döntött, hogy törli a 2021-es, U19-es korosztály számára kiírt férfi és női Európa-bajnokságot a koronavírus-járvány és annak a rendezésre gyakorolt nehézségei miatt” – áll a szervezet hivatalos Twitter-csatornáján megjelent közleményben.

A férfiaknál Románia, a hölgyeknél Fehéroroszország látta volna vendégül az egyaránt nyolc csapatot magában foglaló mezőnyt.

Az UEFA honlapján további indoklásként megjelent, hogy igen nehéz lett volna a rendező országok által a pandémia miatt hozott utazási korlátozások mellett a tornák hatékony lebonyolítása.

Emellett azt is kiemelték, hogy nagyon sajnálják, hogy elmarad mindkét nem korosztályos Európa-bajnoksága, ám a jelenlegi helyzetben a fiatal sportolók biztonsága a legfontosabb szempont.

Az idei U17-es Eb-k elhalasztásáról már korábban döntött a szervezet.

A vb mai döntése azt is jelenti egyben, hogy immár két év telt el a legutóbbi U19-es kontinenstornák utána, mivel a járvány miatt már tavaly sem rendezték meg a viadalokat.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik