Világfutball: vérbeli klasszissal erősített a dán csapat

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.09.09. 14:13
null
Michael Essien a dán csapat edzésén (Fotó: AFP)
Michael Essien csatlakozott a dán labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Nordsjaellandhoz, hogy edzői tapasztalatokkal vértezze fel magát.

 

A 37 éves Michael Essien júliusban hagyta el legutóbbi csapatát, az azeri FK Sabailt, és bár hivatalosan még nem vonult vissza, a Nordsjaelland nem játékosként, hanem az edzői stáb tagjaként szerződtette.

Az egyszeres bajnok, kétszeres kupagyőztes, legutóbb a hatodik helyen végző dán csapatnak sok fiatal ghánai légiósa van, és a bennük rejtező tehetség még hatékonyabb kibontakoztatását is remélik klasszis honfitársuk szerződtetésétől.

„Máris látjuk, mennyire komolyan veszi a munkát, mennyire elhivatottan igyekszik képezni magát, és az sem mellékes, hogy részvétele az edzéseken mennyire inspirálja labdarúgóinkat – méltatta a klubhoz néhány hete csatlakozó Essient a Nordsjaelland vezetőedzője, Flemming Pedersen. – A karrierje, az eredményei önmagukért beszélnek, ehhez jön még az alázatos hozzáállása, a segítőkészsége, szóval nagy nyeresége az edzői stábunknak.”

Az edzői tanulmányait Angliában megkezdő Essien 58-szor lépett pályára a ghánai válogatottban, az angol Chelsea-vel és a francia Lyonnal egyaránt két bajnoki címet szerzett, és többek között játszott a Real Madridban, valamint a Milanban is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik