Footgolf Eb: címvédés; ezúttal is 6. lett a magyar csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.30. 08:20
null
A mieink a későbbi győztes házigazda ellen véreztek el (Fotó: Magyar Footgolfszövetség)
Vasárnap este befejeződött a második footgolf Európa-bajnokság, amelyen – a két évvel ezelőttihez hasonlóan – a magyar csapat a 6. helyen végzett a tizenhat csapatos mezőnyben. A britek nem találtak legyőzőre, a mieinket pont ők állították meg a negyeddöntőben – olvasható a Magyar Footgolfszövetség közleményében.

 

Az angliai Oxford melletti Magnolia Golf Club adott otthont a tizenhat csapatos Európa-bajnokságnak. A második Euro Footgolfot is a britek nyerték meg, imponáló játékkal. A mieink a későbbi győztestől a negyeddöntőben kikapva végül a hatodik helyen zártak.

Magyarország a C-csoportban Szlovákia mögött a második helyen – Norvégiát és Luxemburgot megelőzve – jutott a legjobb nyolc közé a második ízben megrendezett csapat Európa-bajnokságon. Az angliai Euro Footgolf negyeddöntőjében a hibátlan mérleggel továbbjutó, címvédő angolok ellen sokáig még nyerésre is állt Papp Péter legénysége, végül a világklasszisok sorát felvonultató angolok megfordították a találkozót és meg sem álltak az aranyéremig. Az elődöntőben a hollandokat, míg a fináléban a franciákat győzték le magabiztosan és védték meg hazai pályán címüket. A teljes Eb alatt csupán egyetlen egyéni mérkőzést veszítettek el, azt is a világbajnok franciák elleni döntőben.

A harmadik helyet a szlovákok szerezték meg úgy, hogy a franciák az elődöntőben csupán szétrúgás után tudták legyőzni északi szomszédainkat. A bronzmeccsen a hollandok ellen ikszeltek Bartkóék, ám a szétrúgásnál ezúttal ők bizonyultak jobbnak.

A negyeddöntőben búcsúzó négy válogatott játékosai vasárnap stroke play formátumban teljesítették a Magnolia kihívásokkal teli pályáját, és nemzetenként a két-két legjobb egyéni és páros eredményt figyelembe véve rangsorolták a csapatokat. Az olaszok lettek így az ötödikek, a mieink a hatodik helyen zártak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik