Felkészülés: a Man. United legyőzte a Barcelonát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.25. 23:58
null
Wayne Rooned a vezető gólját ünnepli (fotó: manutd.com)
A Manchester United 3–1-re legyőzte a Barcelonát a két labdarúgócsapat Santa Clara-i felkészülési mérkőzésén, amelyet a Nemzetközi Bajnokok Kupája keretében rendeztek meg magyar idő szerint szombat késő este.

Két barcelonai gólszerzési lehetőséggel kezdődött a mérkőzés – előbb Luis Suárez kapufát lőtt, majd Sergi Roberto szólójánál David de Gea védett nagyot –, a 8. percben mégis a Manchester United szerzett vezetést: Ashley Young szögletéből Wayne Rooney fejelt a kapuba (1–0).

A gól után az MU játszott veszélyesebben, többször is adódott lehetősége az előny növelésére, a játékrész hajrájában viszont megint Suárez volt a főszereplő – az uruguayi ismét kapufát lőtt.

Egy óra elteltével Suárez lesgólja jelezte a Barca egyenlítési törekvéseit. Louis van Gaal, az MU menedzsere a 63. percben sort cserélt, és az újak szinte azonnal kifejezték hálájukat: a 65. percben Tyler Blackett balról betett labdáját Jesse Lingard közelről bevágta (2–0).

A végjáték igazán kedvére volt a lelkes amerikai közönségnek. A felvezetést Adnan Januzaj kihagyott helyzete és a Munir El Haddadi fejese nyomán érkező harmadik Barca-kapufa jelentette, majd következett Rafinha szépítést eredményező remek kapáslövése (2–1) – s végül a jó indítással kiugró Januzaj szép labdaátvételt követő közeli gólja (3–1).

A Manchester United a harmadik győzelmét aratta a Bajnokok Kupája idei sorozatában.

NEMZETKÖZI BAJNOKOK KUPÁJA
Manchester United (angol)–Barcelona (spanyol) 3–1 (1–0)
Santa Clara, 68 416
néző. Vezette: Toledo (amerikai)
BARCELONA:
Ter Stegen (Masip, a szünetben) – Adriano (Rakitic, a szünetben), Piqué (Bartra, 69.), Vermaelen (Mathieu, 60.), Jordi Alba – S. Roberto, Busquets (Gumbau, 69.), Iniesta (Halilovic, 69.) – Rafinha, Suárez (Munir, 69.), Pedro (Sandro, 69.).
MANCHESTER UNITED: De Gea – Darmian, P. Jones, Blind, Shaw – Carrick, Schneiderlin – Mata, Depay, A. Young – Rooney. A 64. perctől: Johnstone – A. Valencia, Smalling, McNair, Blackett – Fellaini, Ander Herrera – Lingard, Januzaj, J. Wilson – A. Pereira
G:
Rooney (8.), Lingard (65.), Januzaj (91.), ill. Rafinha (90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik