Görögország: csúf PAOK-bukta, az Atromitosz a BL felé tart

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.29. 21:42
Kulcsfontosságú mérkőzést bukott el a görög labdarúgó Szuperliga európai kupahelyekért folytatott rájátszásában a favorit PAOK, mely hazai pályán, 1–0-s vezetés után kapott ki 2–1-re az Atromitosztól. Magyar légiósai (Fülöp Márton, Lencse László) nélkül győzött az Aszterasz Tripolisz, életben tartva (halvány) BL-reményeit.

A PAOK kedvező eredmények esetén matematikailag is biztosíthatta volna már BL-selejtezőt érő helyét a rájátszás 5. körében, de nem elég, hogy elbukott, még az Atromitosz elleni mérlege is rosszabb (vereség oda-vissza), így riválisa mögé szorult, és már csak Európa-ligát érő helyen áll. A PAOK szurkolói közül mintegy háromszázan az öltözőnél tüntettek, nem engedve ki a csalódást okozó kedvenceket...

A másik mérkőzésen a Fülöp Márton és Lencse László nélkül felálló Aszterasz Tripolisz 2–1-re legyőzte a PASZ Janninát, megelőzve ellenfelét a minitabellán. Az utolsó fordulóban PASZ Jannina–PAOK és Atromitosz–Aszterasz Tripolisz meccset rendeznek.

Az Atromitosz odaér a BL-selejtezős helyre, ha legyőzi az utolsó fordulóban az Aszteraszt. Ha a PAOK több pontot szerez az Atromitosznál, akkor a szaloniki csapaté a BL-kvóta, és még az Aszterasz is beérhet „surranópályán", ha nyer az Atromitosz otthonában, és a PAOK kikap a PASZ Janninától. A rájátszás győztese a BL 3. selejtezőkörében rajtol, a többiek az El kvalifikációjában kapcsolódnak be az európai kupaküzdelmekbe.

GÖRÖG SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS AZ EURÓPAI KUPAHELYEKÉRT, 5. FORDULÓ

PAOK–Atromitosz 1–2
Aszterasz Tripolisz–PASZ Jannina 2–1

GÖRÖG SZUPERLIGA, RÁJÁTSZÁS, AZ ÁLLÁS
1. Atromitosz 5 3 1 1 8–5 10
2. PAOK 5 2 3 5–6 10
3. Aszterasz Tripolisz 5 2 3 6–7 8
4. PASZ Jannina 4 2 1 2 5–6 7
Alapszakaszból hozott bónuszpontok: PAOK 4, Aszterasz 2, PASZ 0, Atromitosz 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik