Eurofutball: a Metaliszt „kitúrta” a BL-ből a Dinamo Kijevet

Vágólapra másolva!
2013.05.19. 22:57
Eldőlt a második helyért folytatott párharc az ukrán labdarúgó Premjer-liga 29., utolsó előtti fordulójában: a Metaliszt Harkiv 2–1-re nyert a Dnipro ellen, a Dinamo Kijev kikapott a Tavrijától, így a Metaliszté az ezüst, a Dinamóé a bronz. A bajnok Sahtar kétgólos hátrányból mentett pontot.

A Sahtar BL-csoportkörös helye már biztos, a Metaliszt a BL kvalifikációjának harmadik köréből rajtol, a Dinamo Kijevnek marad a csalódás (és az El-playoffkör). A Dnipro, a Metalurh Doneck és a Csernomorec Odessza is a második számú európai kupában indulhat, kiesett az ungvári Hoverla, illetve a Metalurh Zaporizsja.


UKRÁN PREMJER-LIGA, 29. FORDULÓ
Met. Zaporizsja–Sahtar 3–3
Ilicsivec–Zorja 1–2
Met. Doneck–Csernomorec Odessza 2–0
Metaliszt Harkiv–Dnipro 2–1
Tavrija–Dinamo Kijev 3–2
Az állás: 1. Sahtar 76 pont (már bajnok), 2. Metaliszt 65, 3. Dinamo Kijev 59, 4. Dnipro 53., 5. Metalurh 49

GÖRÖGORSZÁG. A bajnok Olympiakosz Pireusz már babérjain pihen, az élcsoport tagjai rájátszásban vívnak az európai helyek elosztásáért. A BL-selejtezőkörös indulást jelentő playoff-elsőség jelen pillanatban a PASZ Jannináé, mely meglepetésre Thesszalonikiben nyert a PAOK ellen. A Fülöp Mártonnal felálló (Lencse László a kispadon ült) Aszterasz hazai pályán 2–1-re legyőzte az Atromitoszt.

GÖRÖG SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS AZ EURÓPAI KUPAHELYEKÉRT, 2. FORDULÓ
PAOK–PASZ Jannina 0–1
Aszterasz Tripolisz–Atromitosz 2–1
Az állás (az 1. hely az Olympiakoszé): 2. PASZ Jannina 6 pont, 2. Aszterasz 5, 3. PAOK 4, 4. Atromitosz 2

AUSZTRIA. A bronzéremre hajtó (de a Rapiddal szemben ponthátrányban levő) Sturm Graz kettős emberelőnyben, az utolsó hat percben csikarta ki a győzelmet a Rieddel szemben, így megtartotta negyedik helyét a táblázaton. Szabics Imre a cserepadon ülte végig a találkozót.

OSZTRÁK BUNDESLIGA, 34. FORDULÓ
Sturm Graz–Ried 3–1
Az élcsoport: 1. Austria Wien 79 pont, 2. Salzburg 73, 3. Rapid Wien 51, 4. Sturm Graz 48, 5. Wolfsberger AC 47

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik