Bodnár: Valószínűleg nem dolgozom újra együtt korábbi tréneremmel

Vágólapra másolva!
2009.04.21. 14:00
A Dzsudzsák Balázs csapatát, a PSV-t januárig irányító Huub Stevens lesz a Bodnár Lászlót is foglalkoztató Red Bull Salzburg vezetőedzője a nyártól a klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint. Stevens honfitársa, Co Adriaanse helyét veszi át.
Huub Stevens lesz a Salzburg vezetőedzője
Fotó: Action Images (archív)
Huub Stevens lesz a Salzburg vezetőedzője
Huub Stevens lesz a Salzburg vezetőedzője
Fotó: Action Images (archív)
Huub Stevens lesz a Salzburg vezetőedzője

Co Adriaanse, a Salzburg vezetőedzője nagy valószínűséggel osztrák bajnoki címmel búcsúzik Bodnár László csapatától és az együttes szurkolóitól. A bajnokságot magabiztosan vezető Salzburg holland trénere már korábban bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg szerződését.

Ennek ellenére a következő két idényben is holland vezetőedzője lesz a Salzburgnak: az osztrák csapat vezetői megállapodtak a PSV-től januárban távozó Huub Stevensszel.

Erről a klub hivatalos közleményben számolt be, melyben azt is elárulták, hogy már a hétvégén megegyeztek Adriaanse utódjával.

„Ismerem a klub céljait, tudom, hogy rendkívül magasak a várakozások a Salzburgnál. Pont ez az ambíció tetszett meg, és a körülmények megismerése után úgy döntöttem, belevágok” – nyilatkozta Stevens a csapat hivatalos honlapjának.

Stevensszel már nem először húzott elő „nagy nevet” a kalapból a leggazdagabb osztrák klub vezetősége: Giovanni Trapattoni (és a mellé rendelt Lothar Matthäus), valamint Co Adriaanse után kérdés, mire megy a csapattal az új tréner. Figyelmeztető jel azért van: Otto Baric regnálása (1991–95) óta három idénynél többet egy edző sem töltött el a Salzburg kispadján.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy Huub Stevens személyében világviszonylatban is ismert és elismert edzővel tudunk megállapodni – mondta Heinz Hochhauser, a Salzburg sportigazgatója. – Meggyőződésünk, hogy átérzi és értékelni tudja nemzetközi ambícióinkat.”

Bodnár Lászlónak nem lesz újdonság Huub Stevens irányítása alatt dolgozni: 2005-ben és 2006-ban már játszott a holland szakember csapatában, amikor még a Roda futballistája volt. A magyar játékos nem biztos, hogy örül a holland szakember kinevezésének, mivel kegyvesztetté vált Stevensnél, miután lefejelte a Den Haag egyik játékosát 2005 decemberében. Bodnárt hat meccsre eltiltották, és Stevens lesújtóan nyilatkozott játékosáról, aki végül 2006 januárjában a Salzburgba igazolt.

Bodnár megkeresésünkre elmondta, nem Stevens miatt távozott 2006-ban a holland csapattól, hanem azért, mert jobb ajánlatot kapott a Salzburgtól.

„Nem volt rossz a kapcsolatom Huub Stevensszel a Rodánál, nem miatta távoztam a holland csapattól – mondta Bodnár a Nemzeti Sport Online-nak. – Volt akkor egy hatmeccses eltiltásom, de ennek nem volt köze az átigazolásomhoz. Jobb ajánlatot kaptam, ezért mentem Ausztriába.”

„Nagy valószínűséggel mégsem dolgozom újra együtt Stevensszel, mivel nem hiszem, hogy a Salzburgnál maradok – folytatta a légiós. – A nyáron lejár a szerződésem, és eddig nem ajánlották fel, hogy hosszabbítsak. Kaptam már néhány ajánlatot más kluboktól, de konkrétumról még nem tudok beszámolni.”

Lapértesülések szerint a téli átigazolási időszakban a Celtic szerette volna megszerezni a jelenleg sérüléssel bajlódó Bodnárt, aki elmondta, ma már elkezdte a labdás edzéseket, és elképzelhető, hogy az utolsó három-négy bajnokin pályára lép.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik