Iversen mellé venné meg a Rosenborg Kovács Pétert, de nem eladó

Vágólapra másolva!
2009.02.19. 19:30
Ötmillió norvég koronás (173.4 millió forintos) ajánlatot tett a rekordbajnok Rosenborg BK csapata Kovács Péterre, az Odd Grenland házi gólkirályára. A trondheimiek a rengeteget sérült Steffen Iversen pótlására igazolnák le a magyar támadót, de a válasz egyértelmű nem volt az újonccsapat vezetőitől.
Kovács Péter az előző szezonban 22 alkalommal ünnepelhetett
Fotó: Imago
Kovács Péter az előző szezonban 22 alkalommal ünnepelhetett
Kovács Péter az előző szezonban 22 alkalommal ünnepelhetett
Fotó: Imago
Kovács Péter az előző szezonban 22 alkalommal ünnepelhetett

KOVÁCS PÉTER ÉSZAKI LÉGIÓSKODÁSA

1998–99 FC Lahti (finn) 28/10
1999–2002 FC Haka (finn) 64/21
2002–04 Tromsö (norvég) 46/24
2004–06 Viking (norvég) 29/8
2006–08 Strömsgodset (norvég) 41/17
2008– Odd Grenland (norvég) 29/22
* Az utolsó oszlopban a bajnoki mérkőzések/szerzett gólok száma szerepel.
Észak-Európa egyik legnagyobb csapata szemelte ki magának Kovács Pétert, a norvég Odd Grenland magyar csatárát: a hússzoros norvég bajnok Rosenborg ötmillió koronát adna a támadóért, de a klub elutasította az ajánlatot.

Kovács kitűnően játszott a 2008-as idényben, és 22 góljával kulcsszerepet vállalt az Odd feljutásában – nem mellesleg ő lett a másodosztály gólkirálya is.

A tízszeres válogatott középcsatárt az RBK a klublegendának számító, de nagyon gyakran sérült Steffen Iversen pótlására szemelte ki.

„Hallottam az ajánlatról, és nagyon hízelgő, hiszen azt jelenti: jól végeztem a dolgom. Skandinávia legnagyobb klubjáról van szó, tehát mindenképpen elgondolkodnék az ajánlaton, de nem zavar, ha az Odd nem akar eladni, mivel remekül érzem itt magam” – nyilatkozta Kovács az egyik norvég sportlapnak.

„Azzal tisztában vagyok, hogy Iversen mögé mennék, és kérdés, hogy mi a jobb: egy nagy klubnál cserének lenni, vagy egy kisebben kulcsembernek. Az nem kérdés, hogy harcolnék azért, hogy bekerüljek a kezdőbe. Mivel a klub visszautasította az ajánlatot, így maradok, és arra készülök, hogy a középmezőnybe vezessem az Oddot” – tette hozzá.

„Eszünk ágában sincs Kovácsot eladni, hiszen a csapatunk egyik legnagyobb értéke. Mindig leköti az ellenfelek egyik védőjét, így rengeteg terület nyílik a másik két támadónk előtt. A Strömsgodsetben nagyon egyedül volt elöl, itt viszont úgy érzem, megtaláltuk a helyét. Ráadásul azt hiszem, egész Norvégiában ő a legveszélyesebb szabad- és szögletrúgások után. Tökéletes kondícióban van, és a gárda kulcsembere” – méltatta magyar játékosát Dag-Eilev Fagermo, az Odd Grenland edzője.

EZÉRT VINNÉ AZ RBK: KOVÁCS (9) REMEKELT A 2008-AS SZEZONBAN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik