Sofron István elsírta magát, miközben a válogatottról beszélt – videó

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.04.21. 10:53
null
Sofron István jelenléte és öltözői beszéde is kellett ahhoz, hogy a magyar jégkorong-válogatott kétszer is legyőzze a norvégokat az Alba Arénában. Mi hangzott el ebben a beszédben? Rutinos csatárunk könnyek között idézte ezt fel az NSO Tv-nek.

„Próbáltam felhívni a srácok figyelmét arra, hogy ez mennyire fontos több ezer gyereknek, aki hősként néz fel ránk, ahogy én néztem fel Ladányi Balázsra, Palkovics Krisztiánra vagy ifj. Ocskay Gáborra” – idézte fel Sofron István az öltözői beszédét, amelyről egy nappal korábban Terbócs István elmondta, mennyi erőt adott ez a magyar jégkorong-válogatott tagjainak a norvégok elleni két felkészülési meccs előtt. S miközben rutinos csatárunk erről beszélt az NSO Tv-nek, nem bírta visszafojtani az érzelmeit, s az interjú során többször is a könnyeit nyelte

Akkor is, amikor szóba került, hogy a szombati, végül 3–2-re megnyert meccs előtt több kortársa is elbúcsúzott a válogatottól – Székesfehérváron Kóger Dániel, Magosi Bálint és Szirányi Bence, s majd a Kanada elleni mérkőzésen megteszi ezt az MVM Dome-ban Nagy Gergő és Pozsgai Tamás is. Sok csatát átéltek együtt, miközben az első sorban már egy húszéves titán, Varga Balázs adott neki gólpasszt.

Videónkban részletesen beszél az ezzel kapcsolatos érzelmeiről, mit akar átadni ebből a csapattársainak, s arról is, mennyire fontos volt számára, hogy gólt lőtt az Alba Arénában, annak a klubcsapatnak az új jégcsarnokában, ahol felnőtt. 

JÉGKORONG
Férfi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Norvégia 3–2 (2–0, 1–0, 0–2)
Székesfehérvár, Alba Aréna, 4678 néző. V: Rencz, Tóth Renátó, Kovács P., Kövesi
MAGYARORSZÁG: HORVÁTH D. – Stipsicz, Hadobás / Szabó B. (1), Nilsson H. (1) / Garát, Ortenszky (1) / Falus, Horváth M. – Varga B. (1), Hári J., SOFRON 1 / Papp K. 1, Sebők (1), Galló / Mihály Ákos, Nagy Krisztián 1, Terbócs (1) / Nemes M., Sárpátki, Németh K. / Ambrus G. Szövetségi kapitány: Don MacAdam
NORVÉGIA: Haukeland – Engebraten, Ostby / O. Andersen, Bjercke 1 / H. NILSEN, Kasastul / I. Hansen, Oby-Olsen – Hermansson, Knold, Opsahl / BERG-PAULSEN 1, Ostrem Salsten (1), TANGEN HENRIKSEN (1) / Elvsveen, Lalande, Strandborg / Edvardsen, Bakke Olsen, Granholm. Szövetségi kapitány: Tobias Johansson
Kapura lövések: 18–37. Emberelőny-kihasználás: 3/0, ill. 5/0
MESTERMÉRLEG
Don MacAdam: – Jót tett, hogy a végét szorossá tették, és megízlelhettük, milyen nyomás alatt játszani. Egyre kiegyensúlyozottabb a teljesítményünk, erre építhetünk. Amióta Magyarországon vagyok, a speciális csapategységek mindig a gyengeségeink közé tartoztak, ezúttal az emberelőnnyel és az emberhátránnyal is teljes mértékben elégedett vagyok, még ha nem is szereztünk minden fórunkból gólt, jól mozgattuk a pakkot, és helyzeteket alakítottunk ki. A folytatásban ki kell választanunk, melyik tizenhárom csatárra és hét védőre számítunk a vébén, a kapusainknál nincs kérdés.
Tobias Johansson: – Jobban játszottunk, mint pénteken, akkor nem voltunk partiban, ezúttal nagyon is. Többet érdemeltünk, mint amit az eredményjelző mutatott, de elismerés illeti a magyarokat, nagyon jól és okosan játszottak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik