Nem vicc: Rivaldo az üzbég PFC Bunyodkor csapatához igazolt

Vágólapra másolva!
2008.08.25. 21:58
Úgy hat héttel ezelőtt került fel a világ labdarúgásának térképére az üzbég PFC Kuruvcsi csapata, amikor a vezetők bejelentették, évi 40 millió eurós fizetésért kölcsönvennék Samuel Eto’ót a Barcelonától. Abból az üzletből végül csak egy bemutatóedzés született, no meg egy együttműködési megállapodás született a két klub között. Az üzbég klub azonban nem nyugodott meg, és az átigazolási időszak végén csak sikerült egy korábbi világklasszist igazolnia.
Rivaldo sárga-feketéből kék-feketébe öltözik
Fotó: Action Images (archív)
Rivaldo sárga-feketéből kék-feketébe öltözik
Rivaldo sárga-feketéből kék-feketébe öltözik
Fotó: Action Images (archív)
Rivaldo sárga-feketéből kék-feketébe öltözik

Az 1999-es évben minden jelentős elismerést – Aranylabda, FIFA Év Játékosa, World Soccer magazin Év Játékosa – besöprő brazil Rivaldo hétfőn sokkolta csapata, az AEK Athén szurkolóit, miután egy rádióinterjúban bejelentette, távozik Görögországból és egy ázsiai csapathoz igazol.

A brazil még vasárnap tájékoztatta az athéniak klubelnökét, Demisz Nikolaidiszt, hogy igencsak jól jövedelmező ajánlatot kapott egy másik csapattól, amelyet szeretne elfogadni. A 2002-es világbajnokságon győztes brazil válogatott irányítója azonban nem nevezte meg leendő csapatát, ugyanakkor hamar egyértelművé vált, hogy a másfél hónapja még PFC Kuruvcsi néven elhíresült klubról van szó.

A taskenti csapat az előző idényben második helyen zárt az üzbég bajnokságban, és hat héttel ezelőtt a Barcelonánál akkor éppen létszám fölöttivé váló Samuel Eto’o leigazolásának tervével vált ismertté. Augusztus elején aztán a PFC Kuruvcsi megváltoztatta a nevét PFC Bunyodkorra, ami üzbégül annyit „teremtő”. Szerény...

„Nagyon nehéz döntést hoztam meg, de egy ilyen ajánlatot a pályafutásom vége felé már nem lehet visszautasítani” – közölte Rivaldo a Novosport FM műsorában. – „Nagyszerű időt tölthettem el az AEK-nál, amiért köszönet illeti a klub elnökét és a csapat szurkolóit, de kiváló ajánlatot kaptam.”

„Tudom, hogy ezzel a hirtelen lépéssel kicsit nehéz helyzetbe hoztam a csapatot, mivel az átigazolási időszak vége előtt néhány nappal kell keresni helyettem valakit. Hiszem azonban, hogy megoldják a feladatot” – közölte a 36 éves brazil.

Mindez azt jelenti, hogy Rivaldo nem játszik az AEK csütörtöki UEFA–kupa-selejtezőjén, ahol a ciprusi Omonia Nicosia ellen 1–0-ás hátrányból kell fordítania a sárga-feketéknek, valamint azt is jelenti, hogy Rivaldo kihagyja a görög bajnoki nyitányt, AEK–Panathinaikosz meccset.

Az üzbég PFC Bunyodkornál egyébként a jelek szerint tényleg komolyan gondolják a komoly játékosok elcsábítását, mivel néhány nappal ezelőtt leigazolták Luizaót, aki alapembere volt a legutóbbi U20-as világbajnokságon szereplő brazil válogatottnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik