A Liga de Quito első ecuadoriként nyerte meg a Libertadores-kupát

Vágólapra másolva!
2008.07.03. 09:19
José Francisco Cevallos kapusnak köszönhetően a Liga Deportivo Universitaria Quito nyerte meg a Libertadores-kupát, miután a döntő visszavágóján kikapott ugyan 3–1-re, de a tizenegyespárban ugyanilyen különbséggel nyert. Az LDU az első ecuadori csapat, amely elhódította a rangos trófeát.
Először került Ecuadorba a kupa
Először került Ecuadorba a kupa
Fotó: Reuters
Először került Ecuadorba a kupa
Először került Ecuadorba a kupa
Először került Ecuadorba a kupa
Fotó: Reuters
Először került Ecuadorba a kupa

A mindent eldöntő tizenegyespárbajban José Francisco Cevallos szinte áthatolhatatlan volt. Az LDU Quito kapusa mindössze egyszer kapitulált, három kisérletet viszont hárított, s ezzel oroszlánrészt vállalt csapata és egyben az egész ecuadori labdarúgás első Libertadores-kupa sikeréből.

A visszavágón ugyan a Fluminense kerekedett felül 3–1-re, s ezzel ledolgozta az első meccsen összeszedett kétgólos (2–4) hátrányát, ám a lélektani előny nem segített a „szétlövésnél”.

Cevallos Dario Conca, Thiago Neves és Washington lövését is megfogta, így a tizenegyespárbajban az LDU 3–1-re nyert.

„Ez egy hihetetlen győzelem, egy történelmi siker Ecuador számára” – summázta tömören, de lényegre törően a siker értékét a quitóiak mestere, Edgardo Bauza.

Érdekesség, hogy a brazil csapatban Thiago Neves mesterhármast ért el a mérkőzésen, így akár hős is válhatott volna belőle, de a már említett tizenegyeseknél ő is hibázott.

„A mi csapatunk jobban játszott és megérdemelt volna egy jobb eredményt. Nagyon szomorúak vagyunk a vereség miatt, de az együttes minden elismerést megérdemel. Megtettük, amire képesek vagyunk” – ezt már a Fluminense védője, Thiago Silva nyilatkozta a mérkőzés után.

Valóban: megtettek mindent, de ezúttal ez kevésnek bizonyult.

LIBERTADORES-KUPA

DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Fluminense (brazil)–LDU Quito (ecuadori) 3–1 (2–1, 3–1, 3–1) – tizenegyesekkel: 1–3 (Thiago Neves 12., 28., 57., illetve Bolanos 5.)
A párharcot az LDU nyerte, 5–5-ös összesítés után 11-esekkel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik