Beckham megérkezett Los Angelesbe, kezdődik az amerikai kaland

Vágólapra másolva!
2007.07.13. 09:08
Magyar idő szerint pénteken hajnalban megérkezett Los Angelesbe David Beckham. Az angol labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, a világ egyik „legpiacképesebb” sportolója most költöztette át a családját új, Beverly Hills-i otthonukba. Mint ismert, Beckham ötéves szerződést írt alá a Los Angeles Galaxy csapatához, amely ma a carsoni Home Depot Centerben mutatja be új szerzeményét a nyilvánosságnak.
David Beckham (jobbra) és felesége, Victoria gorillák gyűrűjében hagyta el a repülőteret
Reuters
David Beckham (jobbra) és felesége, Victoria gorillák gyűrűjében hagyta el a repülőteret
David Beckham (jobbra) és felesége, Victoria gorillák gyűrűjében hagyta el a repülőteret
Reuters
David Beckham (jobbra) és felesége, Victoria gorillák gyűrűjében hagyta el a repülőteret

Beckham a Los Angeles-i reptéren nem állt szóba újságírókkal és a rajongókkal, hanem biztonsági emberek kíséretében, egy lezárt területen át hagyta el az épületet, majd egy fekete Lincoln Navigatorba zsuppolta be a családot, és elhajtott.

A világ mérvadó hírügynökségei – így a Reuters és az AP is – részletes riportban számoltak be a Galaxyvel 250 millió dollár értékű szerződést aláíró korábbi Real Madrid-futballista érkezéséről.

A tudósításokból azt is megtudhattuk, hogy a 32 éves sztár farmerben és hosszú újjú, fekete kiskabátban jelent meg, míg a felesége, Victoria fekete dresszben, a szokásos, óriási napszemüvegében integetett a Beckham család „tiszteletére” összesereglett körülbelül 300 fős tábornak.

Természetesen David és Victoria a gyerekeket, a nyolcéves Brooklynt, a négyéves Romeót és a kétesztendős Cruzt is hozta, de őket más útvonalon vitték ki a reptér épületéből.

Bár Beckham ezúttal nem nyilatkozott, érkezése előtt interjút adott a Sports Illustrated című magazinnak, amely vele adta el aktuális számát.

„Nem vagyok olyan ostoba, hogy azt gondoljam, megváltoztatom egy ország futballkultúráját, mert ez nem fog megtörténni” – idézte az Egyesült Államok legolvasottabb sporthetilapja az angol válogatott középpályást.

„Abban azonban hiszek, hogy a labdarúgás más szintre kerülhet az Államokban, és én nagyon örülök, ha ebben részem lehet. Ez nem afféle nagy reklám, ez arról szól, hogy az MLS (észak-amerikai profi labdarúgóliga) követe legyek.”

„Ha sikerül az embereket tudatosabbá tenni, ha a gyerekek rájönnek, hogy magasabb szintre is kerülhetnek, és nagyon jó életük lehet a futball által, akkor már nem hiába jöttem” – tette hozzá.

Mint már korábban utaltunk rá, Beckhamnek nem lesz könnyű dolga új csapatában, a Los Angeles Galaxy ugyanis eddigi 12 bajnoki mérkőzése közül mindössze hármat nyert meg, és az utolsó előtti helyen áll az MLS Nyugati főcsoportjában.

Ráadásul kedden a kaliforniaiak a US Open Kupában is kiestek az alacsonyabb szinten versenyző Richmond Kickers ellenében (0-1).

Beckham az előre bejelentett program szerint a pénteki hivatalos bemutató után három nappal, hétfőn vesz részt az első edzésen Carsonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik