Beckham „csak” 27,5 millió dollárt kap játékáért Los Angelesben

Vágólapra másolva!
2007.02.24. 13:03
Egy neve elhallgatását kérő informátor szerint David Beckham a Los Angeles Galaxynál a játékáért „csak” 27,5 millió dollárt kap az öt évre. Ez alig több, mint a tizede annak az összegnek, amit kvázi üzlettársként – mint jutalékot – vehet fel azok után a szponzori és egyéb bevételek után, amelyek várhatóan ugrásszerűen megnőnek majd az ő érkezésének köszönhetően. A hírt az AP amerikai hírügynökség közölte.

Bár csak augusztusban érkezik az Egyesült Államokba, David Beckham játéka és méginkább szerződése már másfél hónapja beszédtéma.

A Los Angeles Galaxyt üzemeltető gazdasági társaság, az AEG már a szerződés megkötésekor nyilvánosságra hozta, hogy az angol játékos számára az öt évre szóló kontraktus 250 millió dollárt jelent.

Az AP hírügynökségnek ugyanakkor az MLS egyik névtelenségbe burkolózó tisztségviselője elmondta, hogy a futballista „bére” játékosként „csak” 27,5 millió dollár lesz, tehát alig valamivel több, mint a tizede a 250 milliónak.

Simon Oliveira, Beckham szóvivője nem erősítette meg a hírt, igaz, nem is cáfolta.

Az angol középpályásnak szinte egyedülálló szerződése van az amerikai együttessel: „vastagon” részesedik a klub szponzori bevételeiből, a nevéhez kapcsolható reklámtárgyak értékesítéséből, valamint a Beckham-mezek eladásából. Ebből következik, hogy a futballista nemcsak játékosnak, hanem kvázi üzlettársnak is tekinthető Los Angelesben.

Az angol válogatott volt csapatkapitánya 5,5 millió dolláros évi keresetével is messze az MLS legjobban fizetett játékosa lesz. A Washington Post című újság szerint az előző szezonban a Chivas támadója, Juan Francisco Palencia kereste a legtöbbet, 1,36 millió dollárt – körülbelül a negyedét Beckham jövendőbeli fizetésének.

Palencia mögött Beckham jövendőbeli csapattársa, Landon Donovan volt a második legjobban kereső a maga 900 ezer dollárjával, míg a kansasi Eddie Johnson 875 ezret keresett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik