Önbizalmat is nyertek a portugálok Londonban

Vágólapra másolva!
2007.02.07. 10:47
Kiváló hajrájának köszönhetően a portugál labdarúgó-válogatott kedden este Londonban 2-0-ra legyőzte a brazil együttest, s általános vélekedés, hogy ez alaposan növeli a játékosok önbizalmát a közelgő Európa-bajnoki selejtezők előtt. Az európai együttes házatáján úgy gondolják, hogy Carlos Dunga csapata ellen jól játszottak, s erőt meríthetnek a sorsdöntő összecsapások előtt.
Simao Sabrosa gólöröme
Reuters
Simao Sabrosa gólöröme
Simao Sabrosa gólöröme
Reuters
Simao Sabrosa gólöröme

„Csapatom magabiztosabb lesz, s növeli elismertségét is. Ez a mérkőzés fontos állomás az EURO-2008 felé vezető úton. Olyan együttest győztünk le, amelyik a világ közvetlen élvonalához tartozik” – jelentette ki Luiz Felipe Scolari az Emirates-stadionban, az Arsenal otthonában aratott diadal után.

Ricardo Carvalho is betalált
Reuters
Ricardo Carvalho is betalált
A brazil szakveztő honfitársai ellen a manchesteri Cristiano Ronaldót új poszton szerepeltette: a csapatkapitány mélyebben játszott a szokásosnál, míg a portói Ricardo Quaresma előrébb kapott szerepet.

„Márciusban jön az igazán fontos mérkőzésünk, a brazilok elleni találkozó jó alkalmat adott arra, hogy új játékelemeket próbáljak ki, s kísérletezzek néhány futballistával. A teljesítményünk magabiztossá tesz bennünket a belgák elleni csata előtt. Erősebbekké váltunk a győzelemmel, s ez fontos, hiszen nyernünk kell majd márciusban” – tette hozzá Scolari.
A portugálok egyik legnagyobb klasszisa, Deco egyet értett főnökével, s szintén optimizmusának adott hangot.

„Kemény, küzdelmes találkozó volt. Mindenki láthatta csapatunk jellegzetességeit. Nagyon pozitívan állunk a selejtezőkhöz” – jelentette ki az FC Barcelona ásza.
A portugálok egyelőre 4. helyen állnak az Eb-selejtezőben, az A csoportban a finnek, a szerbek és a lengyelek is előttük állnak.
A brazilok szakvezetője, Carlos Dunga a németországi világbajnokság után kezdte munkáját, s Londonban veszítette el veretlenségét.

„Tudtuk, hogy veszélyes ellenféllel találkozunk. Jobban ki kellett volna használnunk a széleket, főleg a középpályán. Sajnos nem ezt tettük, így teret adtunk a veszélyes kontráknak. Tanulnunk kell a hibákból, hiszen megkezdjük a felkészülést a világbajnokságra. A portugálok elleni mérkőzés is megmutatta, sokat kell még javulnunk. Győzelmet vártam, de vereséget szenvedtünk, s ezért vállalnom kell a felelőséget” – mondta a korábbi kiváló futballista.

A PORTUGÁL-BRAZIL MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik