Alexi Lalas: Beckham minden pénzt megér

Vágólapra másolva!
2007.01.29. 12:17
Nem érzi kidobott pénznek David Beckham szerződtetését Alexi Lalas, a Los Angeles Galaxy elnöke. Az egykori válogatott futballista szerint az angol játékos érkezése már most sokat adott a klubnak, pedig még pályára sem lépett az amerikai csapatban.
Alexi Lalas
Alexi Lalas
Alexi Lalas
Alexi Lalas

David Beckham
David Beckham
Hiába lesz horribilis fizetése csapattársaihoz képest David Beckhamnek, Alexi Lalas klubelnök és általános igazgató szerint ez nem ablakon kidobott pénz.
„Ha valami nagyot akarsz, azért fizetned kell. Beckham minden egyes eurocentet megér, amit kifizetünk neki.” – nyilatkozott az egykori kiváló válogatott játékos a spanyol El Pais című napilapban.

„Ez egy olyan üzlet, amely mindkét félnek előnyös. Mióta Beckhamet leszerződtettük, szezonbérletek ezrei találtak gazdára, valamint az ajándéktárgyakat is veszik a szurkolók. Már most sokat adott a klubnak, pedig még pályára sem lépett.”

Lalas az üzleti dolgok mellett kihangsúlyozta, hogy Beckham labdarúgótudására is nagy szüksége van az együttesnek.
„Jelenléte forradalmi változásokat okozhat az MLS-ben. Igaz, hogy a világ egyik legjobb játékosa, de attól még küzdenie kell a helyéért. Ha nem teljesít, ő is kispadra kerülhet, mint bárki más.”

Lalas hozzátette, hogy Beckham a 4-4-2-es szisztémában a középpálya közepén játszhat majd.

Miután kijelentette, hogy nem hosszabbít szerződést, Beckhamre nem számít Fabio Capello, a Real Madrid edzője. Korábban olyan hírek is felröppentek, hogy az angol válogatott volt csapatkapitánya már az MLS áprilisi indulásakor Los Angelesben lesz, de ebből nem lesz semmi.
„Mi természetesen már a rajtra idehoztuk volna Davidet, de ő ki szeretné tölteni a szerződését Spanyolországban. Nyáron azonban tárt karokkal várjuk.” – mondta Lalas.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik