Van Nistelrooy végleg kikosarazta Van Bastent

Vágólapra másolva!
2007.01.23. 09:57
Nem sikerült meggyőzni Van Nistelrooyt, így a Real Madrid támadója továbbra sem hajlandó a holland válogatottban szerepelni, amíg Marco van Basten a szövetségi kapitány. A 30 éves futballista utoljára a 2006-os világbajnokságon húzta fel az „Oranje” mezét.
Ruud van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy

Továbbra sem hajlandó a holland válogatottban szerepelni Ruud van Nistelrooy. A Real Madrid csatára még a 2006-os világbajnokság után veszett össze Marco van Bastennel, mivel a szövetségi kapitány szerinte kevés lehetőséget adott neki a tornán.

Van Nistelrooy a három csoportmeccsen egyaránt kezdőként kapott szerepet: Szerbia ellen 69, Elefántcsontpart ellen 73, míg Argentína ellen 56 percet töltött a pályán. Ugyan a második meccsen rúgott egy gólt, de Van Basten nem volt vele elégedett, így a Portugália elleni nyolcaddöntőn már nem csak a kezdőből hagyta ki, hanem be sem cserélte.

Van Nistelrooy és Van Basten kapcsolata ezután elmérgesedett, és a 2006 nyarán Manchesterből Madridba igazoló csatár (Mark van Bommellel együtt) úgy döntött, hogy addig nem hajlandó felhúzni újra a válogatott mezét, amíg Van Basten hivatalban van.

Az Oroszország elleni február hetedikei összecsapás előtt azonban Van Basten tett még egy kísérletet, hogy rendezze viszonyát az 54-szeres válogatott csatárral.

Marco van Basten
Marco van Basten

Bár a szövetségi kapitány úgy értékelt a holland szövetség honlapján, hogy pénteken jó hangulatú beszélgetést folytatott Madridban Van Nistelrooyjal, a csatár nem gondolta meg magát.
„Igaz, azt világossá tettem számára: annyi jó csatárom van a keretben, hogy senkinek nincs bérelt helye a kezdőben.”

A hétvégén egyébként kidőlt a válogatott egyik támadója: az arsenalos Robin van Persie a Manchester elleni bajnokin gólja ünneplése közben szenvedett lábujjtörést, és körülbelül hat hét kihagyás vár rá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik