Real Madrid: David Beckham Los Angelesben folytatja!

Vágólapra másolva!
2007.01.11. 16:35
A Reuters brit hírügynökség jelentése szerint David Beckham a Los Angeles Galaxy labdarúgója lesz, vagyis elhagyja a Real Madridot. A 31 éves középpályás öt évre szóló megállapodást köt új klubjával. A BBC úgy tudja, hogy Beckham új szerződése 128 millió fontot garantál!

„Ezen a héten a Real arra kért, hogy hozzak döntést a jövőmmel kapcsolatban. Két évre szóló szerződéshosszabbítást ajánlott a klub. Számos lehetőséget vizsgáltam meg a családommal és a tanácsadóimmal, s úgy döntöttem, hogy augusztusban csatlakozom a Los Angeles Galaxyhoz, s az MLS-ben folytatom pályafutásom” – jelentette ki Beckham a Reutersnek.

Az angol válogatott középpályásával kapcsolatban már szerdán délután is hivatalosnak tűnő bejelentést tettek a nemzetközi médiumok, de hamarosan Predrag Mijatovics, a Real Madrid sportigazgatója cáfolta a neki tulajdonított kijelentést, vagyis még nem dőlt el a szakítás. Most azonban már biztosnak tűnik a helyzet, hiszen maga az érintett adott nyilatkozatot a brit közszolgálati csatornának.

A napokban a játékos érdekeit képviselő menedzser azt mondta, a középpályás mindenképpen maradni akar a spanyol fővárosban.

Igaz, a harmincegy éves futballistát az új edző, Fabio Capello nem alapemberként játszatta, azonban a klub továbbra is igényt tartott volna a nagyszerű rugótechnikájú játékos szolgálataira.

„Rendkívüli módon élveztem a spanyolországi időszakot, nagyon köszönöm a klubnak, hogy szerepelhettem ebben a kiváló csapatban és ilyen remek szurkolók előtt. Büszke vagyok arra, hogy a világ két legnagyobb klubjának a játékosa lehettem. Nagyon várom már az új kihívást egy olyan országban, amelyben folyamatosan növekszik az érdeklődés a labdarúgás iránt. A közvélemény legalább annyira elkötelezett a sportág iránt, mint én. A szezon hátralévő részében is száz százalékos teljesítményt akarok nyújtani mostani edzőmnek, csapattársaimnak és szurkolóinknak. Hiszen abban, hogy Fabio Capello igazán megérdemelt sikereket hoz a klubnak és szurkolóinak” – tette hozzá a középpályás.

Az angol klasszist egyébként Amerikából, Olaszországból és hazájából, Angliából is megkeresték.

David Beckham 2003 nyarán hatalmas reményekkel érkezett Madridba a Manchester Unitedtől, de alig érték sikerélmények. A gárda semmilyen trófeát nem nyert az elmúlt időszakban, s Fabio Capello érkezésével az egykor a világ legjobbjai között emlegetett jobbszélső szinte teljesen kiszorult a csapatból.

Az angol válogatottnál sem számítanak már a korábbi csapatkapitány szolgálataira.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik