MLS: a Barcánál is megforduló korábbi argentin kapitány lett Messiék edzője

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.28. 22:53
null
Tata Martino személyében egy komoly szakember érkezett Floridába (Fotó: Twitter/@InterMiamiCF)
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) érdekelt, Lionel Messit is foglalkoztató Inter Miami a hivatalos honlapján jelentette be új vezetőedzője, Gerardo „Tata” Martino érkezését.

 

„Tata egy nagy tiszteletnek örvendő alakja a sportágunknak, akinek az eredményei önmagukért beszélnek. – mutatta be a június elején menesztett Phil Neville örökébe lépő szakembert David Beckham, a klub társtulajdonosa. – Biztosak vagyunk benne, hogy eddig elért sikerei és tapasztalata inspirálni fogja a csapatot és izgalomba hozza a szurkolóinkat. Már nagyon várjuk, hogy lássuk a csapat játékán a »Tata Martino-hatást«.”

„Nagy öröm a számomra, hogy egy ilyen nagy klub, mint az Inter Miami edzője lehetek. Meggyőződésem, hogy együtt csodálatos dolgokra leszünk képesek. A klubnak megvan a szükséges infrastruktúrája ahhoz, hogy a régió egyik komoly szereplőjévé váljon, és hiszem, hogy ha mindenki keményen dolgozik, akkor el tudjuk érni ezt a célt” – fogalmazott székfoglaló beszédében Tata Martino.

A 60 esztendős argentin szakembernek – aki 2014 és 2016 között hazája válogatottját is irányította – nem ez az első kalandja az MLS-ben: 2017 januárjától 2018 végéig az Atlanta Unitednél edzősködött, s a 2018-as idényben a bajnoki címig vezette a Georgia állambeli alakulatot. Ezután egészen a katari világbajnokságig irányította a mexikói labdarúgó-válogatottat, amellyel megnyerte az CONCACAF kontinenstornájának számító Arany-kupát, míg a vb-n a csoportkörben búcsúzott az „El Tri” kispadján.

Martino eddigi egyetlen európai kalandjára a 2013–14-es idényben került sor, amikor a Barcelonát irányította. A katalán csapat kispadján „csak” egy Spanyol Szuperkupa került be a vitrinbe, a BL-ben a negyeddöntőben a későbbi döntős Atlético Madrid állította meg, míg a bajnokságban a második helyen végzett a Diego Simeone vezette „matracosok” mögött. A Király-kupában a döntőig menetelt a Messi, Xavi, Iniesta fémjelezte alakulat, de a döntőben (Gareth Bale emlékezetes góljával) 2–1-re kikapott a Real Madridtól.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik