Lerakatcsapat

Vágólapra másolva!
2008.11.27. 01:18
Pedig most a biztos anyagi háttér bajnoki címet is érhet.

Írhatunk szakmai értékelést az őszi szezonról, dicsérhetünk edzőket, játékosokat, s örömmel állapíthatjuk meg, hogy nagy valószínűséggel minden klub végigjátssza a bajnokságot, ám ez csak a felszín. A világgazdasági válság miatt egyre inkább elszegényedik az ország, s egyre kevesebb pénz jut a futballra is. Már-már irreálisnak tűnik, hogy a nyáron külföldről hazatérő korábbi válogatott csatár havi egymillió-nyolcszázezret keressen.

A helyzet egyre rosszabb, az a klub, amelynek a jelenlegi helyzetben stabil, hosszú távú terve van, képes havonta kifizetni a játékosait, lépéselőnybe kerülhet. A Ferencváros így nagy lehetőséghez juthat.

Az angol pénzből tehetős klub most diadalmenetben térhet vissza az első osztályba – erről beszél Ferenczi István. A támadó ugyanakkor az ügyben kritikus, amiről a zöldfehér szurkolók is beszélnek: sokkal erősebb játékoskeretre és kiemelkedő képességű futballistákra lenne szükség az Üllői úton.

Íme a lista: Jordan Robertson, Nicky Law, Adam Chapman, Kyle Walker, Sam Wedgebury, Matthew Lowton és Maxime Chanot érkezhet, ők talán jobbak lesznek az ősszel Fradi-mezben látott idegenlégiósoknál. Talán...

Az is lehet, hogy lesz közöttük, aki majd sarokkal passzol, ollózva veszi célba az ellenfelek kapuját, azonban a légiósnévsor újra azt sugallja, hogy a Fradi inkább afféle lerakatcsapat lehet.
Pedig – ha a Fradi-múltat nézzük – kirakatcsapat kellene legyen.

Ferenczi István is látja, hogy most kell összerakni a jövő FTC-jét; szükség lenne fél évre, hogy az NB I-be tartó gárda összeérjen, s lendületből vágjon neki jövőre az első osztálynak. Biztos anyagi háttérrel, erős csapattal az egyre szegényebb NB I-es riválisok között.
Valaki szóljon majd erről az angoloknak!
SINKOVICS GÁBOR
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik