Jakab János számára a Süss elleni meccs jelentette a végállomást

Vágólapra másolva!
2008.08.20. 08:48
Jakab János számára a 2. forduló jelentette a végállomást a férfi asztaliteniszezők egyéni küzdelmeiben a pekingi olimpián. A magyar pingpongos Christian Süss-szel szemben maradt alul, a német világklasszis 4:1-re nyert.
Jakab szépen búcsúzott
Fotó: MTI
Jakab szépen búcsúzott
Jakab szépen búcsúzott
Fotó: MTI
Jakab szépen búcsúzott

JAKAB ÖSSZESSÉGÉBEN ELÉGEDETT

"Sajnos, nem éreztem úgy, hogy lenne esélyem nyerni. Ezért csalódott vagyok, mert úgy keltem fel, hogy egy bravúros teljesítménnyel én nyerek – mondta Jakab. – Süss abban vert meg, amiben lehetett volna esélyem, a gyors, aggresszív játékban. Összességében elégedett vagyok, sok értékes tapasztalatot szereztem az olimpián" – mondta ifjú reménységünk a mérkőzés után.
Nem kis feladat várt az olimpián szereplő egyetlen férfi asztaliteniszezőnkre, a világklasszis német Christian Süss-szel kellett megvívnia a második fordulóbeli meccsét férfi egyéniben.

Jól kezdte a mérkőzést Jakab, a 3–1-es magyar vezetés után azonban összeszedte magát a német, aki Pekingben már ezüstérmet szerzett csapatban. Nem találják ki: az aranyérmet a kínai válogatott érdemelte ki...

De visszatérve erre a meccsre: Süss sajnos belepörgött a játékba, s az első szettet 11–7-re hozta.

Apropó, pörgés! Harczi Zsolt edző pont a tenyeres pörgetéseket hiányolta Jakabtól az első szünetben. A mester kritikája pedig meghallgatásra talált.

A második szettben egyértelműen Jakab akarata érvényesült. A tavaly egyéniben és párosban is Európa-bajnok német nem tudott mit kezdeni a magyar feljavuló játékával, Jakab így meglepően simán, 11-4-re hozta a második felvonást. Ezután azonban elfogyott a tudomány.

Na persze jól küzdött a folytatásban is a magyar asztaliteniszező, csak éppen a német, kihasználva a rutinját, egy lépéssel mindig előtte járt.

A harmadik szett 11–8-ra lett Süssé, aki a negyedik szakaszban is hamar meglépett 4–0-ra. Ekkor a BVSC játékosa egyenlített, a játszma azonban végül így is a németé lett.

Az ötödik szettben mindent megpróbált Jakab, aki az első fordulóban 0:3-ról fordított a 39 éves francia Patrick Chila ellen, sajnos azonban a német 10–5-nél öt meccslabdához jutott.

Ekkor Jakab gyorsan csinált két poént, de a németek rutinosan időt kértek. Süss pedig összeszedve a gondolatait egy pontot ugyan még engedélyezett Jakabnak, de a negyedik mérkőzéslabdáját már értékesítette, és bejutott a legjobb 32 közé.

Szomorkodnunk azonban nem kell! Jakab remekül helytállt Pekingben.

ASZTALITENISZ, FÉRFI EGYES

2. FORDULÓ
Süss (Németország)–Jakab (Magyarország) 4:1 (7, –4, 8, 8, 8)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik