Rubén de la Red az Eb-fináléban állna bosszút a németeken

Vágólapra másolva!
2008.06.28. 17:22
A selección középpályása már a második olyan összecsapására készül az idén, amelyiken német csapat a rivális. A németek elleni hadjárat első felvonása szomorú emlékeket ébreszt a játékosban, hiszen klubja, a Getafe az UEFA-kupa negyeddöntőjében kiesett a Bayern Münchennel szemben. A búcsút még keserűbbé tette, hogy őt a visszavágón már a hatodik percben kiállították. A madridi nevelésű futballista a sport1.de internetes oldal kérdéseire válaszolt.
Rubén de la Red a görögök után a németeknek is betalálna
Fotó: Action Images
Rubén de la Red a görögök után a németeknek is betalálna
Rubén de la Red a görögök után a németeknek is betalálna
Fotó: Action Images
Rubén de la Red a görögök után a németeknek is betalálna

– Emlékszik még mi történt április 10-én?
– Természetesen. A Getaféval az UEFA-kupában a Bayern ellen játszottunk. Csak pár perc telt el a mérkőzésből, és máris el kellett hagynom a pályát egy jogtalan piros lap miatt. A fiúk tíz emberrel is hihetetlenül keményen küzdöttek tovább, de a végkifejlet drámai és keserű volt a mi szemszögünkből.

– Most ismét német csapat vár önre. Tervezi a visszavágást?
– Igen. És remélem, sikerül is. Németország kemény ellenfél, akkor is, ha az Eb-n hullámzó teljesítményt nyújtott. De egy döntőben bármi megtörténhet.

– Az Eb-n legtöbbször csak nézőszerepre van kárhoztatva. A görögök ellen azonban pályára léphetett, jól játszott és gólt is szerzett. Reménykedik abban, hogy a fináléban is szóhoz jut?
– Teszem a dolgom, és az edzésmunkámmal próbálom felhívni magamra a figyelmet. A döntés joga a kapitányé. Természetesen nagyon szeretnék pályára lépni, de sok jó játékos van a keretben.

– A spanyol csapat a némettel ellentétben képes volt folyamatosan jól játszani. Sőt Olaszország ellen végre sikerrel vette a negyeddöntőt is, amely általában a végállomás a selección számára. Ez megkönnyebbülést jelentett?
– Fantasztikus volt. A szurkolók és mi magunk is nagyon régóta vágytunk erre. Végig hittünk magunkban és mindenáron tovább akartunk jutni.

– És a továbbjutásban az agyondicsért oroszok sem akadályozhatták meg önöket.
– A második félidő látványos volt. Jól járattuk a labdát, és ezzel mozgattuk az ellenfél tagjait. Sok helyzetet dolgoztunk ki és rúgtunk három gólt.

– A három gólból kettőt Cesc Fabregas készített elő, igen tetszetősen. Ha az Arsenal játékosát becserélik, egyből felveszi a mérkőzés ritmusát.
– Ebben igaza van, de nem egyes futballisták teljesítménye miatt jutottunk tovább, ez az egész csapat győzelme. Nagyon erős volt a kezdő tizenegyünk, és a három csere kihasználása után is ugyanolyan magas színvonalon játszottunk.

– Mi az oka annak, hogy Villa kiválása után gólveszélyesebbé vált az együttes?
– Mivel csak egy csatár volt elöl, öt emberünk játszott a középpályán. Ezáltal még többet birtokoltuk a labdát, és gyors akciókat tudtunk vezetni.

– Lehet, hogy ez – vagyis egy támadó és öt középpályás – lesz a németek elleni siker receptje is?
– Attól függ, milyen taktikát választ a mester, és kiknek szavaz bizalmat. Szerintem a csapatunk megmutatta, hogy egy és két támadóval is képes a jó játékra.

– Miben látja a fő különbséget a németek és az oroszok között?
– A német együttes jobban funkcionál csapatként. Talán az orosz válogatott játéka gyorsabb, de a Nationalelf nagyon veszélyes a rögzített szituációknál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik