Trezeguet nem hiszi, hogy ott lehet az idei Európa-bajnokságon

Vágólapra másolva!
2008.02.03. 07:59
David Trezeguet nem hisz abban, hogy lehetőséget kap a francia válogatottban a június 7-én kezdődő, osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon. Az olasz ligában 15 gólnál járó támadó azután állt a sajtó rendelkezésére, hogy Raymond Domenech szövetségi kapitány nem nevezte a hét közepén 36 fős keretébe, mivel a csatár elutasította behívóját a B-csapatba. A sztár így inkább a klubfutballra koncentrál, minimum az első négyben végezne a Juventusszal az olasz nemzeti bajnokságban.
David Trezeguet a Juventusban viszont fénykorát éli, hiszen valóságos "gólikrek" Alex Del Pieróval
View Images
David Trezeguet a Juventusban viszont fénykorát éli, hiszen valóságos "gólikrek" Alex Del Pieróval
David Trezeguet a Juventusban viszont fénykorát éli, hiszen valóságos "gólikrek" Alex Del Pieróval
View Images
David Trezeguet a Juventusban viszont fénykorát éli, hiszen valóságos "gólikrek" Alex Del Pieróval

"Domenech "dobott" nekem a héten egy sms-t, közölte, hogy a B-csapatban helyem lenne. Telefonon nem beszéltünk.

Ugyanebben a stílusban válaszoltam, emlékeztetve őt, hogy az első csapatban bármikor számíthat rám, a B-csapatból azonban köszönöm, de nem kérek" – nyilatkozta a L'Equipe francia sportnapilapnak a sztár.

A támadó, aki klubcsapatában, a Juventusban a mostani szezonban 15 gólnál jár, úgy gondolja: Raymond Domenech szövetségi kapitány nem bízik meg benne.

"Fontos szerepet játszottam a válogatottnál, de a jelenlegi körülmények között valószínűleg ez meg fog változni. Az edző másképp döntött" - mondta a világ- és Európa-bajnok csatár.

Trezeguet tehát nem szerepelt Domenech B-keretében, az ebből összeállított együttes egyébként Kongó ellen lép pályára barátságos mérkőzésen (február 5.), míg a "nagyok" Spanyolországgal játszanak majd (február 6.).

"Szeretném hasznossá tenni magam, de nem úgy, hogy csak az ötödik vagyok a sorban. Tíz éve még elmentem volna a világ végére is, de most, 30 évesen már nem szeretnék. Különösen azok után, amit tettem és még most is teszek" - tette hozzá a játékos.

Az öntörvényű szakember csütörtöki sajtótájékoztatóján korábban megerősítette, Thierry Henry-tól, Karim Benzemától, és Nicolas Anelkától várja a gólokat, és nem Trezeguet-től.

A sztár így a klubfutballra koncentrálhat, minimum az első négyben végezne a Juventusszal az olasz nemzeti bajnokságban.

A 2000-es Eb döntőjében a csatár lőtte a franciák sikerét jelentő aranygólt az olaszok ellen, a 2006-os vb fináléjában viszont - ugyanebben a szereposztásban - ő volt az egyetlen, aki kihagyta a 11-est a mindent eldöntő büntetőpárbajban.

A 36 FŐS FRANCIA KERET
Kapusok: Grégory Coupet (Lyon), Sébastien Frey (Fiorentina), Mickaël Landreau (Paris-SG), Stève Mandanda (Marseille)
Védők: Eric Abidal (Barcelona), Jean-Alain Boumsong (Lyon), François Clerc (Lyon), Gaël Clichy (Arsenal), Julien Escudé (FC Sévilla), Patrice Evra (Manchester United), William Gallas (Arsenal), Gaël Givet (Marseille), Philippe Mexes (AS Roma), Bakary Sagna (Arsenal), Willy Sagnol (Bayern München), Sébastien Squillaci (Lyon), Lilian Thuram (Barcelona)
Középpályások: Abou Diaby (Arsenal), Alou Diarra (Bordeaux), Lassana Diarra (FC Portsmouth), Mathieu Flamini (Arsenal), Claude Makelele (Chelsea), Samir Nasri (Marseille), Jérőme Rothen (Paris-SG), Jérémy Toulalan (Lyon), Patrick Vieira (Inter), Franck Ribéry (Bayern Munich), Florent Malouda (Chelsea)
Csatárok: Nicolas Anelka (Chelsea), Hatem Ben Arfa (Lyon), Karim Benzema (Lyon), Jimmy Briand (Rennes), Djibril Cissé (Marseille), Sidney Govou (Lyon), Thierry Henry (Barcelona), Jérémy Ménez (Monaco)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik