Hazája szövetsége bírálja Van Nistelrooyt

Vágólapra másolva!
2006.10.04. 17:25
Ruud van Nistelrooyt bírálta a Holland Labdarúgó-szövetség igazgatója, Henk Kesler. A sportvezető azért emelte fel szavát a Real Madrid csatára ellen, mert még mindig fagyos viszonyban van Marco van Basten szövetségi kapitánnyal.
Ruud van Nistelrooy még Marco Van Bastennel is dacolni mer
Ruud van Nistelrooy még Marco Van Bastennel is dacolni mer
Ruud van Nistelrooy még Marco Van Bastennel is dacolni mer
Ruud van Nistelrooy még Marco Van Bastennel is dacolni mer

Van Nistelrooyt az október 7-i és az október 11-i Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretbe sem hívta meg Van Basten, noha lesérült Klaas Jan Huntelaar, és visszautasította a behívót Mark van Bommel is.

Az 1988-ban, 1989-ben és 1992-ben is aranylabdás szakember bizalmát még a nyári világbajnokságon veszítette el a támadó, aki azóta a nyilvánosság előtt is bírálta már Van Bastent.

Jóllehet, a vb előtt és a vb-n Van Nistelrooy valóban gyenge formában volt, a Real Madridban azonban már ismét gólokat szerez. A szövetségi kapitány ennek ellenére nem számít rá Bulgária és Albánia ellen.

Az említett Henk Kesler szövetségi igazgató elsősorban a szóbeli támadások miatt bírálta a korábban a PSV Eindhovenben és a Manchester Unitedben szereplő játékost.

"Ezek alantas érzelemkifejezések egy sztárjátékostól – vélekedett Kesler. – Egyvalamit tisztázzunk, Van Nistelrooy már a Manchester Unitednél sem volt boldog. Talán ugyanezt az érzést hozta magával a világbajnokágra is."

Van Basten egyébként elmondta, hogy hosszasan elbeszélgetett a 30 éves csatárral, de a nézeteltéréseiket nem tisztázták.

"Igen, sokat beszéltünk – közölte a szakember. – Akkor hívtam, amikor valahol Madrid környékén autózott, és arra kért, hogy hadd hívjon vissza később. Másfél óra múlva megtette, és hosszan beszéltünk egymással."

"Nem sikerült eljutnunk oda, ahová szerettünk volna, ezért még fagyos a levegő közöttünk. Eltérő véleményen vagyunk" – tette hozzá Van Basten.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik