Itt az újabb lehetőség

Szabados BalázsSzabados Balázs
Vágólapra másolva!
2006.08.25. 01:00
Címkék
A februári, Brice Faradjitól elszenvedett vereség után Matolcsi József (22–9–0, 15 K. O.) újra lehetőséget kap a WBF nagyváltósúlyú bajnoki címének megszerzésére. Az ellenfél ezúttal a 35 éves tanzániai Said Yazidu (19–6–0, 7 K. O.) lesz, aki eddig inkább csak Afrikában vitézkedett. Az összecsapást péntek este a Nemzeti Sportcsarnokban rendezik.
Matolcsi József: ide nekem az övet!
Matolcsi József: ide nekem az övet!
Matolcsi József: ide nekem az övet!
Matolcsi József: ide nekem az övet!
Matolcsi József: ide nekem az övet!
Matolcsi József: ide nekem az övet!

Immár harmadszor kínálkozik a lehetőség Matolcsi József előtt, hogy újból megszerezze azt a címet, amelyet megőriznie még egyszer sem sikerült. Brice Faradji ugyanis az év elején hiába nyert meggyőző fölénnyel a „Hajdúsági Zúzógép” ellen, saját menedzsmentjének a tehetetlensége miatt mégis le kellett mondania a megszerzett bajnoki övéről. Ezután a WBF úgy döntött, hogy a magyar bokszoló megérdemli az újabb lehetőséget.

„Sokat tettünk a WBF-ért, és ezt ők is tudják. Ezenkívül Józsi mérkőzései mindig garanciát jelentenek az őszinte és lelkes bunyóra. A nézők pedig ezt szeretik”– mondta Veres László, Matolcsi edzője.

Szó, mi szó, unatkozni nem lehet Matolcsi József mérkőzésein, a technikai hiányosságait hatalmas szívével pótolja. A „Tanzániai Ördögről” keveset tudni, nagy neveket hiába keresünk ellenfelei között, hét kiütéses győzelme alapján nem tűnik ütőgépnek. Tizenkilencszer mégis az ő karját emelték magasba, ami jelzi, a pénteki 12 menet mégsem lesz sétagalopp.

„A fő meccsel és a hat felvezető mérkőzéssel az volt a célom, hogy a nézők küzdelmes és élvezetes párharcokat láthassanak, így az ellenfelek kiválasztásakor is ez volt a legfontosabb szempont. Józsi óriási lelkesedéssel készült az edzéseken, szívét-lelkét kiteszi majd a ringben”– mondta Veres László.

Bokszétlap
PROFI GÁLA, NEMZETI SPORTCSARNOK
Könnyűsúly

Szabó Egon (magyar, 0–0–0)–Julius Raffael (szlovén, 0–3–0)
Nagyközépsúly
Lukas Wavriczek (lengyel, 0–0–0)– Kubicsek Antal (magyar, 1–3–1)
Könnyűsúly
Dariusz Snarski (lengyel, 17–24–1)– Gheorghe Ghiompirica (román, 8–2–0)
Váltósúly
Arek Malek (lengyel, 4–5–1)–Marius Bugheata (román, 2–13–0)
Nagyközépsúly
Ács József (magyar, 0–0–0)–Felly Manazia (kongói, 1–4–0)
Félnehézsúly
Rimovszky Szabolcs (magyar, 11–6–1)– Bogdán Stratila (román, 0–12–0)
WBF nagyváltósúlyú világbajnoki címmérkőzés
Matolcsi József (magyar, 22–9–0)–Said Yazidu (tanzániai, 19–6–0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik