Vb 2006: Kuhn szép jövőt jósol csapatának

Vágólapra másolva!
2006.06.27. 12:31
Jacob Kuhn szövetségi kapitány úgy véli, hogy szép jövő vár a fiatal tehetségekkel teletűzdelt svájci válogatottra, a játékosok gyorsan túlteszik magukat a világbajnoki kiesés miatti csalódáson. A szakvezető szerint pozitív tapasztalatokat hozott számukra a németországi világbajnokság, s ezeket kell hasznosítani.


„Az idegek csatáját elveszítettük, ennyire egyszerű a dolog. A találkozó előtti edzésen sokat gyakoroltuk a 11-eseket, s a kapusaink esélyt sem kaptak. Sajnos estére minden megváltozott. De nem eshetünk össze, gyorsan talpra kell állnunk” – mondta Kühn.

A svájci együttes lépéselőnybe került a sorsdöntő 11-es párbaj során, Pascal Zuberbühler ugyanis hárította Andrij Sevcsenko lövését. Utána viszont már csak a svájciak hibáztak: Marco Streller és Ricardo Cabanas próbálkozását Olekszandr Sovkovszkij, míg Tranquillo Barnetta bombáját a keresztléc hárította. Artem Milevszkij, Szerhij Rebrov és Oleg Guszev viszont betalált, így Ukrajna készülhet az Olaszország elleni negyeddöntőre.

„Pályafutásom során már számos alkalommal találkoztam kudarccal, biztos, hogy nem ez lesz a legnagyobb csalódásom. Fel kell ezt dolgoznunk, a játékosaimnak a világbajnokság kedvező tapasztalaira kell majd visszaemlékezniük. Hiszem, hogy ez sikerül” – jelentette ki Kuhn.

Nem lesz könnyű dolga a svájci kapitánynak, ugyanis nehéz lesz megemészteni, hogy a 11-es párbajig nem is kapott gólt Zuberbühler, mégsem sikerült a továbblépés.

„Nagyon frusztrál, hogy így kell búcsúznunk” – jegyezte meg Pascal Zuberbühler.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik