Válogatott: Választ kaptam arra, hogy tisztelik a karrieremet – Dzsudzsák Balázs

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.11.21. 09:32
Dzsudzsák Balázs már majdnem sírt Telkiben, amikor Marco Rossi méltatta. Aztán magán is meglepődött, milyen jól kezeli az érzelmeit utolsó válogatott meccsén, de miután lecserélték, és elvonult a szurkolótábor előtt, akkor már nem tudott megálljt parancsolni a könnyeinek. 109-szeres válogatottként, egyedüli csúcstartóként azt kívánja, hogy legyen olyan játékos, aki megdönti az ő rekordját is. 

Hogy mit jelent 109-szeres magyar válogatottnak lenni, és ezzel egyedüli csúcstartóvá válni? Olyan játékosok elé kerülni ebben a rangsorban, Nyírlugosról indulva, mint Puskás Ferenc, Bozsik József, Gera Zoltán vagy Király Gábor? Ezt az érzést a búcsúmeccse után még nehezen tudta megfogalmazni Dzsudzsák Balázs. Arról viszont, hogyan élte meg azt a napot, amely róla szólt, így írta le:

„Éreztem azt a sok-sok tiszteletet, szeretetet, amit néha elvár az ember. Ha volt egy kis hiányérzetem, akkor az ma maradéktalanul eltűnt. Ha belegondolok abba, hogy a szurkolók mennyit dolgoztak azon, hogy a nekem szánt transzparenst elkészítsék, az döbbenetes érzés. Izgulhattunk itt, hogy milyen lesz a fogadtatás, meg beszélhettünk arról, mi jár vagy mi nem… 109-szer szerepeltem a válogatottban, ott voltam egy Eb-n, mindig álltam a sarat, mindig ott voltam elől. Vasárnap este kijött a búcsúmeccsemre hatvanezer ember, a nevemet skandálták, megköszönték, hálásak voltak azért, amit láttak tőlem, amit nyújtottam a pályán. Ma választ kaptunk arra, hogy igenis nagyon tisztelik a karrieremet, a pályán töltött perceket, s éveket.

Videónkban részletesebben is beszél arról az érzelmi állapotról, amelyet átélt a meccsen. Szóba kerül a szurkolókkal közös pálinkázás, a himnusz eléneklése, s többek között azt is elmondja, milyen csapatkapitány válhat Szoboszlai Dominikból. Továbbá azt is elárulja, szíve szerint mit tett volna, amikor a 93. percben befújták azt a szabadrúgást, amelyből Kalmár Zsolt megszerezte a görögök elleni győztes gólt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 2–1(1–0)

Budapest,Puskás Aréna,50 983néző.Vezette:Chiffi (olasz)
MAGYARORSZÁG:Dibusz (Szappanos, 90+2.) – Botka (Lang, 71.), Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles, Nagy Á., Dzsudzsák (Ádám, 53.), Kerkez (Nagy Zs., 53.) – Sallai R. (Dárdai P., 72.), Szoboszlai (Kalmár Zs., 90+2.).Szövetségi kapitány:Marco Rossi
GÖRÖGORSZÁG:Paszhalakisz – Rota, Hadzidiakosz, Recosz, Janulisz (Kiriakopulosz, 68.) – Bakaszetasz, Kurbelisz (Papanikolau, 86.), Buhalakisz (Hadzijiovanisz, 68.) – Maszurasz (Duvikasz, 86.), Joanidisz (Fundasz, 60.), Mantalosz.Szövetségi kapitány:Gustavo Poyet
Gólszerző:Sallai R. (15.), Kalmár Zs. (90+3.), ill. Bakaszetasz (81. – 11-esből)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik